Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Administraţia Biden suspendă acordurile de azil cu El Salvador, Guatemala, Honduras

Administraţia preşedintelui Joe Biden a decis să suspende acordurile de azil din perioada mandatului lui Donald Trump cu El Salvador, Guatemala şi Honduras. Care sunt motivele?  
US President-elect Joe Biden introduces his economic team, Wilmington, Delaware, USA - 08 Jan 2021

Într-o încercare de a anula politicile de imigraţie radicale ale lui Donald Trump, noul președinte suspendă acordurile de azil cu El Salvador, Guatemala şi Honduras, potrivit Reuters.

Statele Unite au “suspendat şi iniţiat procesul de reziliere a acordurilor de cooperare în domeniul azilului cu guvernele din El Salvador, Guatemala şi Honduras ca un prim pas concret pe calea către un parteneriat şi o colaborare sporite în regiune, trasată de preşedintele Biden“, menționează secretarul de stat american Antony Blinken, într-un comunicat.

Semnate în anul 2019, acordurile obligă solicitanţii de azil din regiune să caute mai întâi refugiu în alte ţări sigure, înainte de a aplica în SUA. Aceste politici nu au fost puse în aplicare cu El Salvador şi Honduras până acum, a subliniat sâmbătă, 6 februarie, Departamentul de Stat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii