FacebookTwitterLinkedIn

Unii parlamentari consideră că ajutorul este prea costisitor și fac presiuni pentru a pune în aplicare un plan mai redus care să vizeze distribuirea vaccinului, relatează Reuters.

Atât parlamentarii democrați, cât și cei republicani au fost de acord că primirea vaccinului COVID-19 de către americani ar trebui să fie o prioritate, dar unii republicani s-au opus unui astfel de pachet la doar o lună după ce Congresul a adoptat o măsură de ajutor de 900 miliarde de dolari.

“Pare prematur să luăm în considerare un pachet de această dimensiune”, a declarat senatorul republican Susan Collins. El a fost de acord că sunt necesare finanțări suplimentare pentru distribuția vaccinului, dar într-un proiect de lege „mai limitat”.

Pe de altă parte, Dick Durbin, democratul nr. 2 din Senat, a subliniat că acest apel arată că ameliorarea pandemiei este principala prioritate a lui Biden.

Pandemia COVID-19 a ucis peste 417.000 de americani și infectează mai mult de 175.000 de persoane zilnic.

Biden, care a preluat mandatul miercuri, a promis că va lua măsuri agresive împotriva pandemiei, pe care predecesorul său, președintele Donald Trump, a minimizat-o adesea.