Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Administraţia ”Apele Române” a primit 15 milioane lei pentru continuarea barajului Runcu, proiect început în 1987

Finalizarea proiectului în valoare de 460 milioane lei ar însemna realizarea celui mai mare baraj construit vreodată în România după 1989.
tranzactie bani bat palma

Administraţia Naţională ”Apele Române” a anunţat astăzi, 23 octombrie, că va continua lucrările la acumularea Runcu din judeţul Maramureş, proiect pentru care a primit de la buget în acest an 15 milioane lei, scrie news.ro.

Administraţia Naţională Apele Române continuă, prin Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, lucrările la acumularea Runcu din judeţul Maramureş. În cadrul rectificării bugetare din acest an, valoarea creditelor rambursabile pentru obiectivul de investiţii Runcu a fost majorată la 15 milioane de lei”, a anunţat administraţia.

Valoarea totală a investiţiei este de 460 de milioane de lei, iar până în prezent au fost alocate fonduri de peste 300 de milioane de lei. Construcţia proiectului a început în anul 1987 şi este acum realizat în proporţie de peste 70%.

”Această valoare reprezintă 30% din valoarea totală a fondurilor alocate pentru continuarea lucrărilor strategice de infrastructură în domeniul managementului inundaţiilor”, spune Ervin Molnar, director general ANAR.

Odată finalizat, barajul Runcu va asigura suplimentarea debitelor necesare alimentării cu apă potabilă şi industrială a zonelor Baia Mare şi Baia Sprie.

Finalizarea acestei lucrări ar însemna realizarea celui mai mare baraj construit vreodată în România după 1989”, a adăugat Ervin Molnar, director general ANAR.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii