Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Adina Pintea, Co-founder 4mind Benefits: „Cea mai mare provocare a zilei de astăzi este să rămânem sănătoși la cap”

Adina Pintea este unul dintre antreprenorii care și-au schimbat „macazul” business-ului pe care dorea să-l lanseze în piață la fel de rapid și odată cu declanșarea stării de urgență, survenită în urma pandemiei de coronavirus.
adina pintea 4mind redim

„Am lansat 4mind Benefits la începutul stării de urgență, atunci când noi pregătisem să lansăm pe piața antreprenorială o altă linie de business. Sincer, și pe noi, personal ne-a bulversat intrarea în starea de urgență. O săptămână, am stat, cred că toți, și ne-am plâns de milă de cum ne sunt date peste cap planurile. La mine, nu era doar business-ul, o aveam și pe fata cea mare care se pregătea să dea la liceu, tocmai îmi cumpărasem o nouă locuință în care trebuia să mă mut…pe scurt, toate planurile personale păreau a fi compromise”, a povestit în cadrul unei noi ediții a emisiunii reINVENTAREA României, Co-founder 4mind Benefits, care a recunoscut că după o săptămână de discuții cu ai săi colegi, a decis să scoată în evidență oportunitatea acestei perioade de șoc.

„Nu ne-am mai focalizat pe rezultatul final, ci pe ceea ce aveam de făcut, pe acțiuni  –  așadar, am reușit ca într-un timp foarte scurt, în doar câteva zile să punem la punct o rețea de specialiști și un site și am renunțat să construim acel business pe care ni-l doream în acel moment, de beneficii salariale pentru angajați, și ne-am reprofilat să oferim ajutor angajaților români. Specialiștii au sărit rapid în susținerea ideii noastre, în așa fel încât în 3-4 zile aveam deja un număr de 70 de specialiști din întreaga țară care au vrut să ni se alăture”.

Adina Pintea a recunoscut că motivația de a lupta pe piață cu noul business a venit tocmai din înființarea acestei mici afaceri.

„Acest micuț business ne-a ajutat și pe noi, pe plan personal să trecem mai ușor peste angoasele zilelor respective. Acum pare tare departe acel martie – aprilie 2020, au trecut aproape 9 luni, dar din ce am auzit de la mulți prieteni, cunoscuți – cea mai mare provocare a zilei de astăzi este să rămânem sănătoși la cap, cum se spune în termeni populari. De aceea am zis că sunt foarte importante serviciile pe care noi le oferim. Această pandemie va trece și trebuie să ne gândim la viitor. Trebuie ca tot ceea ce învățăm în aceste zile și tot ceea ce construim să o facem pe niște baze durabile care să rămână”, a punctat Adina Pintea.

Potrivit acesteia, lecția pe care multe dintre companii au învățat-o în această perioadă este că fiecare angajat este diferit și că prin anumite sondaje pot afla exact care le sunt nevoile, dar și provocările cu care se confruntă. Iar în urma acestor concluzii, companiile au putut să ofere, cu ajutorul specialiștilor, soluții reale care dau rezultate.

Adina Pintea a ținut să precizeze faptul că începutul unei colaborări pe acest segment cu o companie se bazează mai întâi pe demararea procesului de wellbeing: „repetăm acest proces după șase luni pentru a putea observa care sunt rezultatele. Și, în funcție de acestea, personalizăm programele”.

Conform Adinei Pintea, unul dintre sondajele realizate de către compania sa relevă faptul că peste 50% dintre angajați se simt confortabil să discute despre sănătatea fizică, inclusiv la birou.

Însă, în ceea ce privește sănătatea mintală și starea psihică, foarte puțin dintre aceștia (15%) au recunoscut că vorbesc despre aceste lucruri la birou. „De aceea, companiile, acum, punând reflectorul pe această zonă, și-au dat seama că le lipsește adresarea către nevoile psihice, emoționale ale angajaților. De aceea, susținem că sănătatea mintală, la fel ca și sănătatea fizică trebuie îngrijită, iar pentru acest lucru, trebuie să oferi acces tuturor angajaților la o plajă largă de beneficii, pentru că fiecare este diferit”, a concluzionat Co-founder 4mind Benefits.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii