FacebookTwitterLinkedIn

Adina Buzatu  este de părere că, indiferent de vârstă, este important să investeşti într-un domeniu care îţi place şi în care consideri că ai ceva de spus şi pregătirea necesară. Consideră, în același timp, că o afacere poate funcţiona bine doar dacă pui suflet în ceea ce faci şi crezi cu adevărat.

În ceea ce privește businessul, recunoaște că mai mult timp acordat afacerii şi anticiparea mişcărilor pieţei sunt alte două elemente esenţiale pentru succes. „De exemplu, în cazul Trends, dacă, înainte de criză, făceam o analiză sezonieră a obiectivelor, a afacerii şi a banilor, acum acest lucru se întâmplă săptămânal. Iar experienţa ultimilor ani mi-a demonstrat că resurele materiale nu sunt cele mai importante în ecuaţia succesului. „, spune fondatorul Trends, care mizează tot mai mult pe fidelizarea clienților.

Iar în acest moment, 30% din vânzările TRENDS by Adina Buzatu sunt reprezentate de ținute de ceremonie, dar parte din acești clienți continuă să cumpere podisele creatoarei și pentru garderoba zilnică.

În opinia Adinei Buzatu este nevoie și de o analiză riguroasă a cheltuielilor și trebuie păstrate cheltuielile care aduc un plus de valoare afacerii. De exemplu, la începutul lui 2012, deși se anunța un an plin de provocări, Adina a investit peste 100.000 euro în magazinul de pe Calea Victoriei 83-85. Un alt exemplu, amenajarea vitrinelor magazinului din Băneasa Shopping City care o costă aproximativ 10.000 euro pe an.

La întrebarea “Cum să faci bani pe aceste vremuri?”, răspunsul este simplu:  cel mai important lucru este buna cunoaştere a pieţei, atragerea de noi categorii de clienţi, precum şi fidelizarea celor existenţi. Calitatea produselor și a serviciilor sunt primordiale în acest sens.

Cum vede Adina Buzatu anul 2013? Un singur cuvânt: dificil. Dacă ar alege să investească s-ar uita cu atenţie la aur, IT, imobiliare sau industria alimentară.