Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Adidas a raportat un profit net, în primul trimestru al acestui an, în scădere cu 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Profitul Adidas a scăzut cu peste 90% în primul trimestru, iar vânzările cu 19%, ca urmare a măsurilor de închidere a magazinelor luate de guverne din cauza coronavirusului, în timp ce pentru trimestrul al doilea compania anticipează un declin al vânzărilor de peste 40%, informează News.ro, conform CNBC.
 aboneaza-te
56. Adidas

Kasper Rorsted, directorul general al Adidas, într-un interviu acordat CNBC: „În primele două luni ale trimestrului, totul a fost absolut normal. Iar apoi a avut loc o scădere dramatică la jumătatea lunii martie”.

Luni, compania a raportat o scădere de 19% a vânzărilor nete în primul trimestru al anului, la 4,75 de miliarde de euro, ca urmare a închiderii a 70% dintre magazinele sale la nivel global, din cauza pandemiei de coronavirus.

În primul trimestru, Adidas a obţinut un profit net de 26 de milioane de euro, în scădere cu 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Adidas a explicat că, din cauza incertitudinilor legate de durata măsurilor de închidere a magazinelor, nu poate oferi o estimare pentru rezultatele financiare anuale, notează News.ro.

Comerţul electronic, „singurul canal de vânzări care a rămas operaţional în majoritatea lumii”, a crescut cu 35%, dar nu a putut compensa pierderile provocate de închiderea magazinelor la nivel mondial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii