FacebookTwitterLinkedIn

Finantarea este asigurată integral, având aprobat și un credit punte de circa 4 milioane Euro până statul român va face decontul lucrărilor, spun reprezentanții companiei.

,,Ne aflăm la a doua încercare de acest tip, prima data fiind refuzați de stat”, spune Marcel Bărbuț.

,,În acest moment se lucrează la elaborarea caietului de sarcini în urma căruia se vor selecta furnizorul de echipamente și constructorul. Așa cum am spus anul trecut, chiar dacă nu s-a obținut această finanțare de pe bursă, noi mergem înainte și ne vedem de planurile noastre. Cea de-a zecea fabrică AdePlast va crea 115 noi locuri de muncă, contribuind la procesul de reindustrializare a României ”, a mai declarat șeful AdePlast.

Conform legii, lucrările la noua fabrică de vată bazaltică vor trebui demarate în patru luni, iar finalizarea se va face în 2015.

Cum crede Marcel Bărbuț că va evolua în acest an piața materialelor de construcții

Alături de fabrica de vată bazaltică AdePlast mai investește 580.000 de euro pe platforma de la Ploiești. O parte din investiție, de 420.000 euro, va merge către fabrica de vopsele și tencuieli decorative, într-o linie total automatizată de lacuri colorate și emailuri ecologice pe bază de apă, care va intra în funcțiune din luna martie. Restul de 160.000 de Euro se vor regăsi într-un upgrade la fabrica de polistiren, care va însemna creșterea cu 50% a capacității de producție, prin includerea linei achiziționate de la Zentyss într-un sistem integrat de producție și prin instalarea unei mașini de ambalat automată.

AdePlast a înregistrat anul trecut  o cifră de afaceri de 253 milioane de lei, în creștere cu 37,36 % față de anul trecut.