Cautare
, Contributor

Forbes.com

Industrie |
|

AdePlast, o nouă organizare de business în 2013

Marcel Barbut.jpg
AdePlast va funcționa din acest an pe noi baze, iar afacerea condusă de omul de afaceri Marcel Bărbuț, prezent și în ediția din 2012 a Top 500 miliardari Forbes, se va dezvolta pe trei direcții de business: Divizia Termosistem, Divizia Vopsele și Divizia de Adezivi și Mortare Uscate.
Potrivit afaceristului orădean, compania își va finalizea în 2013 noua structură de dezvoltare sub forma a trei platforme industriale situate în trei regiuni strategice ale țării.
 
Astfel, pe platforma de la Oradea, unde se află prima fabrică de mortare uscate a producătorului român de materiale de construcții, acum funcționează trei facilități de producție, între timp adăugând-se o fabrică de vopsele și tencuieli decorative în 2008 și o fabrică de polistiren expandat în 2012. „Din această fabrică deservim acum exclusiv partea de Vest a României, la fel de bine ca piețele externe precum Ungaria, Austria sau Gemania” declară Marcel Bărbuț, CEO AdePlast.
 
În paralel, din Ploiești, unde se află a doua zonă industrială, AdePlast alimentează piața din Sudul țării, Sudul Europei, dar și Libanul. Aici se găsește o fabrică de mortare uscate din 2008, una de polistiren expandat din 2011, dar și o linie de polistiren grafitat de anul trecut. De la jumătatea lui 2013 va porni și fabrica de vopsele și tencuieli decorative pentru care au fost deja achiziționate echipamentele.
Cea mai nouă platformă industrială a AdePlast se află în faza finală de construcție la Roman. De aici se va livra către partea de Est a țării, Republica Moldova și Ucraina.
 
„Finalizarea investițiilor demarate în 2012 este prevăzută pentru jumătatea acestui an. Aceste investiții depășesc 20 de milioane de euro, bani pe care i-am luat de la banci și din fonduri proprii. Scopul acestui demers este acela de a ne consolida poziția de lider de piață pe segmentele pe care activăm și, evident, vizăm piețele din Europa dezvoltată și zona arabă”, mai spune Bărbuț.
 
De anul acesta business-ul cu vopsele al AdePlast se va afla în grija lui Bogdan Pîrvu, un manager cu state vechi în piața de vopsea din România, iar afacerile diviziei de termosistem sunt în grija unui inginer care a dezvoltat piața autohtonă a termoizolațiilor, în persoana lui Octavian Nicula. Marcel Bărbuț se va ocupa în continuare de dezvoltarea pe partea de adezivi și mortare uscate. “Din iunie, când pornesc din plin toate motoarele investițiilor noastre, fiecare dintre cei trei directori de divizii are de gestionat business-uri care însumate vor depăși 50 de milioane de euro la finalul lui 2013”, adaugă afaceristul orădean.

AdePlast este cel mai important producător român de adezivi şi mortare uscate, cu două facilităţi de producţie dezvoltate la nivel naţional, o fabrică la Ploieşti şi una la Oradea. Capacitatea totală de producţie pentru sectorul mortarelor se ridică la 700.000 de tone anual. Capacitatea de producție pentru vopsele, tencuieli decorative şi adezivi speciali în stare umedă se ridică la 20.000 de tone pe un schimb.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii