FacebookTwitterLinkedIn

„A fost o evoluție bună având în vedere că la momentul adoptării bugetului ne-am propus o creștere de două cifre, dar știam că pe piețele noastre se anunțau turbulențe pe anumite segmente și reconfigurări de forțe din partea competiției, evenimente confirmate de-a lungul anului trecut”, declară Daniel Stăncescu, CEO AdePlast.

„Cifra noastră de afaceri a provenit anul trecut în proporție de 92% din vânzările de pe piața locală și 8% din exporturi. Cifrele la export au fot realizate grație certificărilor europene ETAG 004 și BBA (The British Board of Agrements (BBA) din Marea Britanie)”, mai spune Daniel Stăncescu.

Creșterea de pe piața internă a venit de-a lungul anului trecut din proiectele rezidențiale în condițiile unei stagnări ale lucrărilor publice de termoreabilitare.

Deși costul de transport este unul din factorii cheie ai competitivității la export în domeniul materialelor de construcții,

Compania fondată de antreprenorul Marcel Bărbuț vinde materiale de construcții în Ungaria, Bulgaria, Austria, Republica Moldova sau Marea Britanie și Spanie.

.Strategia AdePalst pentru 2018 vizează menținerea ratei de creștere sustenabilă a cifrei de afaceri și a profitului companiei, la fel ca în anul 2017.

AdePlast are trei platforme industriale situate în Oradea, Ploiești și Roman.