FacebookTwitterLinkedIn

Producţia de vopsele se va realiza în fabrica Adeplast de la Oradea, urmând ca din luna iunie să fie dat startul producţiei şi la fabrica din Ploieşti, unde Bărbuţ  a investit 3 milioane de euro şi plănuieşte ca în viitor să dubleze această investiţie.

,,Atâta vreme cât avem capacitatea, ştim şi putem să producem la standardele impuse de Meffert AG am decis să aducem lângă marca de vopsele AdePlast şi un alt brand cu notorietate şi cotă importantă de piaţă” declară Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast.

În primă fază produsele premium marca Düfa vor fi importate din Germania, de la fabricile grupului Meffert AG. În contrapartidă AdePlast va produce pentru Meffert, sub brand privat, mortare, adezivi si polistiren pentru pieţele din Germania, Ungaria şi Ucraina.

„Divizia Vopsele a AdePlast va funcţiona cu două departamente diferite de vânzări, câte unul pentru fiecare dintre cele doua mărci de vopsea. Astfel, în mai puţin de 3 ani ne propunem să devenim unul dintre jucătorii importanţi şi pe această piaţă”, declară Bogdan Pîrvu, director Divizia Vopsele a AdePlast.

În ceea ce priveşte principalele obiective vizate de această preluare omul de afaceri Marcel Bărbuţ declară că are o singură ţintă: ,,în cel mai scurt timp vrem să ajungem printre primii jucători din piaţă”.

Anul trecut AdePlast a vândut vopsele şi tencuieli decorative în valoare de aproximativ 1,7 milioane  de euro, reprezentând circa 5% din totalul vânzarilor companiei.

 Suma realizată de Düfa în România anul trecut, de aproximativ 1,9 milioane de euro. 

,,Pentru 2013, asteptam o crestere semnificativă a cifrei de afaceri pentru Divizia Vopsele a Adeplast faţă de suma vânzărilor realizate de cele două branduri, Düfa şi Adeplast în 2012, pe seama sinergiilor”, declară Bogdan Pîrvu.

Vezi aici de ce a ales Marcel Bărbuț să îi determine pe cei trei fii ai săi să lucreze la AdePlast.