FacebookTwitterLinkedIn

Ea est președinte și membru al Consiliului de Administrație al companiei, precum și director general. Funcțiile acesteia vor fi preluate de Bogdan Alexander Adamescu (foto, text), fiul lui Dan Adamescu, dar din altă căsătorie, nu fiul natural al lui Carmen Adamescu.

Deciziile au fost luate la Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 31 august. La aceasta au participat acționarii care reprezintă 84,5% din capitalul social al centrului comercial. Cele mai recente date arată că acționarul majoritar este The Nova Group Investments Romania, care deține 74,1675%, fiind urmat de SIF Muntenia, cu 10%.

Schimbarea din cadrul companiei va deveni activă de la 26 septembrie, ultima zi în funcție pentru Carmen Adamescu fiind 25 septembrie.

Bogdan Antonescu, numit definitiv administrator al Unirea Shopping Center

De la aceleași date vor fi făcute și alte modificări în administrarea Unirea Shopping Center.

În plus, Bogdan Antonescu, care a fost numit definitiv administrator al companiei și membru în CA. El a fost numit și administrator/membru al CA.

De asemenea, Marina Leu a fost revocată din funcția de administrator/membru al CA. Locul ei a fost preluat de Mihai Nichita.

Reprezentanții centrului comercial au înlocuit și firma de audit. Activitățile Info Cont Audit și ale Cecaudit International Romania au fost preluate de Roedl & Partner Audit.

Foștii administratori rămân resposabili de situațiile financiare din 2015 și din 2016

În plus, acționarii Unirea Shopping Center au aprobat planul de restructurare al companiei.

Ei au mai decis să lase nemodificate situațiile financiare, bilanțul contabil, contul de profit și pierdere, atât din anul 2015, cât și din anul 2016. Deciziile de a modifica aceste documente le luase precedentul CA.

ASF a sancționat-o pe Carmen Adamescu pentru netransmiterea raportului financiar pe 2015 de la Unirea Shopping Center

De asemenea, s-a decis ca foștii administratorii să rămână responsabili de activitatea desfășurată în cele două exerciții financiare.

Pe aceeași linie, acționarii majoritari nu au aprobat nici bugetul de venituri și cheltuieli, precum și planul de investiții pentru acest an propus de foștii administratori.

Miliardarul Dan Adamescu a murit la vârsta de 68 de ani

Dan Adamescu a murit în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, la vârsta de 68 de ani. Anunţul a fost făcut de nora sa, Adriana Constantinescu, la televiziunea România TV. Decesul acestuia a decanșat o luptă acerbă pentru averea familiei, între Carmen Adamescu, fosta soție, și fiul miliardarului.

Alexander Adamescu despre moartea tatălui său: „A crezut până la capăt în dreptate. Era convins că va fi achitat, căci nu putea să conceapă că într-un stat de drept poate fi condamnat fără probe”

În ziua decesului, pe 24 ianuarie, Alexander Adamescu a trimis o scrisoare deschisă prin care anunță că „va lupta până la capăt pentru a face cunoscut câtă nedreptate i s-a facut (n.r. lui Dan Adamescu) de către un stat opresiv, care confundă dreptatea cu interese oculte”.

Dan Adamescu și dezvăluirile din scrisoarea lăsată – episodul 1: „După plata cauțiunii, DNA nu s-a ținut de promisiune”

La rândul său, Dan Adamescu a lăsat o scrisoare, redactată cu câteva luni înainte să moară, în care povesteşte condiţiile extrem de dificile din închisoare, dar şi faptul că, timp de 37 de zile, i s-a refuzat tratamentul.

Dan Adamescu și dezvăluirile din scrisoarea lăsată – episodul 2: „Când fac afaceri, uit de dureri și suferințele fizice”

În data de 27 mai 2017, Dan Adamescu a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare. Decizie era definitivă, fiind stabilită de judecătorii Instanței Supreme.

4 ani și 4 luni de închisoare pentru Dan Adamescu

În februarie, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins solicitarea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare emis pe numele său, decizia fiind definitivă.

Cererea lui Alexander Adamescu de anulare a mandatului de arestare, respinsă. Decizia este definitivă