Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Actualul Papă face furori cu contul său de twitter

popetweet.jpg
Primul papă sud-american din istoria Bisericii Catolice, Francisc, înregistrează o mare audienţă cu contul său de twitter. La mai puţin de o lună de la deschiderea acestuia, mesajele lui Francisc numără deja cinci milioane de utilizatori.

Cel dintâi papă care a decis să fie prezent pe reţelele moderne de dialog şi să transmită şi pe această cale mesajul evanghelic a fost Benedict al XVI-lea. El a deschis la 12.12.12 primul cont de twitter al unui papă. Iar până la închiderea acestuia, la 28 februarie 2013, ultima zi din mandatul acestuia la conducerea celei mai vechi instituţii din istoria umanităţii, a reuşit să strângă "simpatiile" a circa 2,5 milioane de utilizatori.

Noul papă, Francisc, şi-a deschis propriul cont de twitter duminică, 17 martie 2013, la doar patru zile de la alegerea sa în fruntea Bisericii Catolice. În aceste condiţii, nu mică a fost surpriza generală când Vaticanul a anunţat la finele săptămânii trecute că noul cont papal de twitter a ajuns la 5 milioane de utilizatori. Mesajele propuse de Papa Francisc, recunoscut deja prin simplitatea stilului său de viaţă, sunt traduse în nouă limbi de circulaţie internaţională, fiind folosite atât engleza, franceza sau spaniola, cât şi araba şi chineza.

Site-ul web Twitter a fost lansat în 2006 de o companie americană cu sediul la San Francisco, California şi permite postarea pe Internet de mesaje scurte, cu circa 140 de caractere. Tocmai din acest motiv Twitter-ului i se mai spune şi "SMS-ul Internetului". Conform statisticilor oficiale, Twitterul era folosit zilnic, în ianuarie 2012, de 300 de milioane de persoane.

Vaticanul reaminteşte că de-a lungul timpului liderii Bisericii Catolice au folosit cu mare succes cuceririle moderne ale ştiinţei. Astfel, în februarie 1931 Papa Pius al XI-lea inaugura Radio Vatican, construit cu ajutorul omului italian de ştiinţă Gugliemo Marconi, iar în anii "50 Papa Pius al XII-lea se adresa umanităţii prin intermediul televiziunii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii