Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

Actrița Sanda Toma și directorul de imagine Ion Marinescu – Premiul pentru Întreaga Activitate la Gala Gopo 2018

În cadrul celei de a 12-a ediții a Galei Premiilor Gopo, care va avea loc pe 27 martie, la Teatrul Național din București, actrița Sanda Toma și directorul de imagine Ion Marinescu vor fi omagiați cu Premiul pentru Întreaga Activitate. Gala va fi transmisă live pe TVR 2, Cinepub și premiilegopo.ro începând cu ora 20.00.
 aboneaza-te
Sanda Toma

În teatru, Sanda Toma a desfășurat o bogată activitate, jucând la Teatrul Național din Craiova, Teatrul de Comedie din București și Teatrul Național din București.

Prima experiență cinematografică a venit în 1960, cu rolul Luciettei din „Bădăranii”, filmul spectacol turnat după piesa lui Carlo Goldoni, iar adevăratul debut pe marile ecrane s-a întâmplat doi ani mai târziu, în „Celebrul 702”, în regia lui Mihai Iacob.

Un rol de excepție, rămas în memoria cinefililor, este cel din filmul Letiției Popa, „Zestrea”, unde Sanda Toma joacă alături de Margareta Pogonat și Victor Rebengiuc.

 aboneaza-te
Sanda Toma

 

Pentru cariera sa impresionantă, actrița Sanda Toma va fi omagiată în 2018 cu Premiul Gopo pentru Întreaga Activitate. Premiul este oferit de Apa Nova București.

De asemenea, organizatorii Galei Premiilor Gopo vor acorda Premiul pentru Întreaga Activitate directorului de imagine Ion Marinescu.

Ion Marinescu

 

Este considerat unul dintre cei mai prolifici directori de imagine din România, semnând imaginea a peste 90 de filme, și a colaborat cu renumiți regizori români și străini: Mircea Daneliuc ( „Proba de microfon”), Mircea Moldovan („Pintea”), Elisabeta Bostan („Saltimbancii”, „Ma-ma”,„Promisiuni), Mircea Mureșan („Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii”), Dinu Cocea („Stejar – extremă urgență”), Mircea Moldovan („Iarna bobocilor”), Radu Gabrea („Mănuși Roșii”), Raúl Ruiz („The Lost Domain”, A Place Among The Living”) sau Gérard Cuq („Țăcăniții”).

La începutul anilor ’90, Ion Marinescu a înființat casa de producție Atlantis Film și a produs, în calitate de producător executiv sau asociat, mai multe filme românești și franceze.

CITEȘTE ȘI Alex Potocean: „Nu cred că e competiție în meseria mea“

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii