Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Activitatea economică în zona euro, la cel mai ridicat nivel din 2011

Un studiu realizat de compania de analize financiare Markit arată că economia zonei euro a înregistrat în perioada aprilie - iunie 2017 o expansiune de 0,7%, cel mai solid avans din primul trimestru din 2011, transmit AP și Reuters, informează Agerpres.
bani

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie și sectorul serviciilor, a scăzut ușor în iunie, la 55,7 puncte, de la 56,8 de puncte luna precedentă, potrivit unei estimări a companiei Markit, cu sediul la Londra.

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

Cele mai recente date trebui analizate pe fondul avansului înregistrat în ultimele luni. Creșterea angajărilor în sectorul industrial rămâne semnificativă, pe fondul majorării exporturilor”, a apreciat Chris Williamson, economist șef al IHS Markit.

În zona euro, politica monetară relaxată și o atenuare a politicii fiscale vor sprijini un avans al economiei de 1,6% în 2017 și în 2018, a estimat recent Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii