Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

Acțiunile Transilvania Broker de Asigurare au intrat la tranzacționare pe BVB de astăzi

Transilvania Broker a devenit primul broker de asigurare din România care se listează pe Bursa de Valori Bucureşti. Acțiunile companiei, unul din principalii jucători din piaţa locală de brokeraj în asigurări, au intrat la tranzacționare pe piața reglementată a BVB de astăzi, cu simbolul bursier TBK.
agerpres_10439466

Acțiunile TBK au început tranzacționarea în urma încheierii cu succes a unei oferte publice inițiale secundare de vânzare a acțiunilor existente care a fost subscrisă în proporție de peste 270%, într-o zi și jumătate. Oferta de vânzare a fost închisă când în sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor instituționali și de retail, totalizând aproape 1,7 milioane de acțiuni.

Prin IPO, au fost vândute 625.000 de acțiuni, reprezentând 25% din capitalul social al companiei.

Prețul din ofertă a fost de 15,5 lei pentru o acțiune, însă prețul stabilit a fost de 14,4150 lei pe acțiune, în urma aplicării discountului de 7%. Astfel, valoarea ofertei a depășit nouă milioane de lei. La acest preț, capitalizarea companiei depășește 36 de milioane de lei.

Patru companii antreprenoriale românești din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puțin de un an și fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate și atractivitate investitorilor și va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească”, a declarat Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Acesta a mai precizat că pe BVB activează peste 30 de brokeri, dintre care ultimii zece brokeri rulează aproximativ 1%, iar ultimii 20 de brokeri câteva puncte procentuale, potrivit Agerpres.

Avem din ce în ce mai multe discuții cu antreprenori români care se gândesc din ce în ce mai serios să-și listeze companiile pe piața de capital. Noi încurajăm permanent companiile listate să lanseze stock option plan pentru angajați. Acest lucru ar fi benefic, atât pentru companii, cât și pentru retenție și dezvoltarea pieței de capital. Când vorbesc de stock option plan nu mă refer numai la companii private, ci și de stat. Este un atu pe care alte companii care nu sunt listate, nu-l au”, a mai spus Anghel.

Transilvania Broker obține 9 milioane de lei prin listarea pe BVB. Oferta i-a fost suprasubscrisă cu peste 270%, în primele două zile

Dan Niculae, director general al Transilvania Broker, a menționat, în cadrul proiectului 7/24 Capital, realizat de BVB, că țintesc o cotă de piață de minim 10%, în următorii doi ani.

Continuăm dezvoltarea de produse și servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piață, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viață, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, și vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creștere. Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o dublare a veniturilor și a marjelor de profit, în următorii trei – cinci ani”, a mai spus Niculae.

Goldring a intermediat tranzacția. Transilvania Broker este a doua ofertă pe care Goldring o închide anticipat, după cea a companiei AAGES, care a intrat în iunie anul acesta la tranzacționare.

Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi unici, persoane fizice şi juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei şi un profit de peste 3,6 milioane lei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii