FacebookTwitterLinkedIn

O capitalizare bursieră de aproape 200 de miliarde de dolari a fost ștearsă din dreptul Tesla, după ce potențiala vânzare de acțiuni în valoare de 17 miliarde de dolari a lui Musk a declanșat îngrijorări. Acestea sunt legate de evaluarea acțiunilor companiei pentru că decizia miliardarului ar putea atrage un val de vânzări din partea unor membri ai consiliului de administrație, transmite Reuters.

Acțiunile producătorului de mașini electrice au încheiat ședința de marți cu o scădere 12%, ajungând la valoarea de 1.023,50 dolari, cea mai mare scădere procentuală zilnică înregistrată de la începutul lunii septembrie a anului trecut. Tesla a pierdut astfel 138 de miliarde de dolari marți, mult mai mult decât Ford Motor, pe lângă faptul că a pierdut aproape 60 de miliarde de dolari luni.

Patru foști și actuali membri ai consiliului Tesla, inclusiv fratele lui Musk, Kimbal Musk, au solicitat vânzarea unor acțiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari, după ce valoarea de piață a Tesla a depășit 1 trilion de dolari la sfârșitul lunii trecute, potrivit datelor de piață.

Kimbal Musk a solicitat vineri vânzarea a 88.500 de acțiuni Tesla în valoare de 109 milioane de dolari, cu o zi înainte ca Elon Musk să scrie pe Twitter despre vânzarea participației sale de 10%.