Cautare
, Contributor

Auto |
|

Acțiunile Tesla ajung la un nivel record înainte de debutul în S&P 500

Acțiunile Tesla au atins un nivel record vineri, într-o zi frenetică de tranzacționare, pe măsură ce investitorii s-au pregătit pentru intrarea anticipată a producătorului de mașini electrice în indicele bursier S&P 500.  
tesla

Tesla, condusă de miliardarul Elon Musk, va deveni luni cea mai valoroasă companie admisă vreodată în reperul principal de pe Wall Street, reprezentând peste 1% din index. Acțiunile au crescut cu aproximativ 70% de la mijlocul lunii noiembrie, când a fost anunțat debutul său în modelul S&P 500, iar creșterea de până acum a fost de 700% pentru 2020, relatează Reuters.

Acțiunile Tesla au atins un nivel record de 695 de dolari.

Adăugarea Tesla la indicele de referință S&P 500 obligă fondurile de urmărire să cumpere acțiuni în valoare de aproximativ 85 miliarde dolari până la sfârșitul sesiunii de vineri, astfel încât portofoliile lor să reflecte indicele, potrivit S&P Dow Jones Indices. Aceste fonduri trebuie să vândă simultan acțiuni ale altor constituenți S&P 500 în valoare de aceeași sumă.

Acțiunile au oscilat între câștiguri și pierderi la sfârșitul sesiunii înainte de a crește în preț și volum aproape de sfârșitul tranzacționării.

Mișcarea a fost, probabil, un rezultat al cumpărării de ultim moment în pregătirea pentru adăugarea sa la S&P 500, a declarat Dennis Dick,  proprietar la Bright Trading din Las Vegas.

Cifra de afaceri a acțiunilor Tesla a depășit 120 de miliarde de dolari la scurt timp după ora 16:00 EST (21.00 GMT), cu un volum de peste 200 de milioane ca stoc tranzacționat, conform datelor Refinitiv. Volumul de tranzacționare pentru Tesla a avut în medie 53 de milioane de acțiuni în ultimele 10 sesiuni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii