Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Acțiunile Grupului IAG au scăzut cu aproape 30%

Urmează plasarea cu succes a unei emisiuni de drepturi de 2,7 miliarde de euro, cu o reducere masivă de 0,92 de euro pe acțiune.
 aboneaza-te
IAG

Majorarea capitalului companiei vine ca parte a efortului Grupului de a-și consolida bilanțul după ce pandemia a redus dramatic cererea de călătorii aeriene începând cu luna martie.

O emisiune de drepturi, care oferă titularilor dreptul, dar nu și obligația de a cumpăra acțiuni la un anumit preț, este un mecanism prin care companiile pot emite acțiuni noi oferite mai întâi acționarilor existenți, iar ulterior acestea sunt vândute pe piața liberă.

Acționarul principal al Grupului IAG, Qatar Airways, care deține 25% din capitalurile proprii ale companiei, și-a subscris deja partea din drepturi, iar decizia de emitere a acestui instrument a fost aprobată de consiliul de administrație al IAG pe data de 8 septembrie.

În prezent, acțiunile IAG (International Airlines Group) se tranzacționează la mai puțin de două ori față de anul trecut (1,461 euro pe acțiune), ceea ce înseamnă că investitorii sunt probabil destul de pesimiști cu privire la viitorul companiei.

Potrivit BuyShares, Grupul are o lichiditate de 7,6 miliarde de euro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii