FacebookTwitterLinkedIn

Cu o producţie anuală de aproximativ 8 milioane de vehicule şi venituri de peste 165 de miliarde de euro, grupul format prin fuziunea Fiat Chrysler şi PSA este al patrulea mare producător de automobile din lume. Compania este evaluată la 42 de miliarde de euro, potrivit Reuters.

Stellantis cuprinde 14 branduri: Fiat, Maserati, Jeep, Dodge şi Ram, ale FCA, Peugeot, Citroen, Opel. ”Avem mărimea, resursele, diversitatea şi know-how-ul pentru a profită cu succes de această nouă eră în transporturi”, a declarat preşedintele grupului John Elkann.

Directorul general al grupului, Carlos Tavares, a declarat că fuziunea va adăuga 25 de miliarde de euro pentru acţionari de-a lungul anilor, datorită reducerilor de costuri prevăzute. ”Vă pot spune că din prima zi se va pune accentul pe crearea de valoare, care va fi rezultatul implementării acestor sinergii”, a spus Tavares în acelaşi videoclip.

Acţiunile Stellantis cotate la bursa din Milano au început tranzacţiile la 12,758 euro pe unitate şi au crescut cu până la 8,1% la 13,59 euro pe unitate.