FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile retailerului de jocuri video s-au închis la 101,74 dolari, după un maxim de 142,90 de dolari. Creșterea săptămânală a avut loc în ciuda unei vânzări mai largi pe piață, relatează Reuters.

Analiștii s-au străduit să găsească o explicație clară, iar unii s-au arătat sceptici că fenomenul din ianuarie se va relua.

„S-ar putea să câștigați niște bani din tranzacționări rapide și ar putea fi o mulțime de bani, dar în cele din urmă este cea mai mare teorie a păcălelii”, a declarat Eric Diton, președinte și director general la The Wealth Alliance din New York. Teoria se referă la cumpărarea de acțiuni care sunt supraevaluate, anticipând că altcineva se va păcăli și le va cumpăra mai târziu la un preț mai mare.

Analiștii au exclus ceea ce s-a întâmplat din ianuarie când investitorii individuali care foloseau Robinhood și alte aplicații au „pedepsit“ fondurile speculative care au pariat împotriva retailerului.

Astfel, dobânzile scurte au reprezentat joi 28,4% din valută, comparativ cu un vârf de 142% la începutul lunii ianuarie, potrivit S3 Partners.

Roboții de pe principalele site-uri de socializare au publicat GameStop și alte “meme stocks”, deși măsura în care au influențat prețurile a fost neclară, potrivit analizei efectuate de compania de securitate cibernetică PiiQ Media din Massachusetts.

Securities and Exchange Commission (SEC) din SUA a suspendat vineri tranzacționarea în 15 companii din cauza „tranzacționării îndoielnice și a activității de socializare”. GameStop nu a fost printre acestea.