Marţi, titlurile înregistrau un declin de 5,2%, cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni, scrie Agerpres. Banca va renunţa la activităţile sale globale de tranzacţionare de acţiuni şi derivate şi va reduce activitatea diviziei sale de investiţii bancare. Cea mai mare parte a activităţilor de tranzacţionare de acţiuni şi derivate are loc la New York şi la Londra, dar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat că vor avea loc concedieri şi în Germania.
„Reducerea activităţilor globale de tranzacţionare şi de investiţii bancare şi scăderea costurilor ar trebui să îmbunătăţească profitabilitatea şi să reducă gradul de îndatorare, iar riscurile legate de execuţie sunt ridicate“, a avertizat agenţia de evaluare financiară Fitch.
Anul trecut, Deutsche Bank a intrat în atenţia opiniei publice pentru intenţia sa de a relua acordarea de bonusuri în pofida pierderilor. Potrivit informaţiilor apărute în presă, Deutsche Bank intenționa să majoreze bonusurile la peste un miliard de euro. În replică, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert i-a îndemnat pe directorii băncii să se gândească la impresia provocată opiniei publice de aceste bonusuri mărite.
Suma totală alocată de Deutsche Bank pentru bonusuri a scăzut până la 500 milioane de euro în 2016, de la 2,4 miliarde euro în 2015, după ce banca a fost nevoită să plătească o amendă în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru vânzarea de obligaţiuni toxice.