Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Acțiunile companiilor europene și-au revenit puternic în ultima săptămână

Acţiunile marilor companii europene au încheiat vineri cea mai bună săptămână din ultimele două luni, investitorii cumpărând titluri bancare, ale producătorilor auto şi ale companiilor din sectorul călătoriilor, pe fondul semnelor tot mai numeroase că economia globală afectată de pandemia de coronavirus îşi revine.
bursa

Indicele pan-european STOXX 600 a închis vineri în urcare cu 2,5%, fiind stimulat în a doua parte a şedinţei de informaţiile privind creşterea numărului de locuri de muncă în SUA, în luna mai, după scăderea record din aprilie, informează News.ro, conform Reuters.

Indicii sectoarelor petrol şi gaze, auto, călătorii şi petrecerea timpului liber au avansat cu 4,9%-5,8%.

Indicele german DAX, dominat de sectorul auto, este cu numai 6,7 puncte procentuale sub un maxim istoric.

Acţiunile IAG, proprietarul British Airways, au urcat cu 13,6%, iar titlurile easyJet, Lufthansa şi Air France s-au majorat cu 5,5% – 12,5%.

Titlurile Airbus au crescut cu 12,5%, după ce operatorul australian Qantas a anunţat că intenţionează să reia planurile de comenzi pentru avioane.

Analiștii estimează că acţiunile europene vor creşte cu încă 10% până la sfârşitul lunii septembrie, pe fondul aşteptărilor că activităţile economice se vor intensifica.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii