Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Bănci |
|

Acțiunile Citigroup se mențin în continuare scăzute, după ce compania a primit o amendă de 400 de milioane de dolari de la FED

Acțiunile Citigroup continuă să se tranzacționeze la prețuri observate acum patru ani. Între timp, banca din SUA a fost recent de acord să plătească o amendă de 400 de milioane de dolari impusă de Rezerva Federală și de Oficiul de Control al Valutei (OCC) pentru că nu a rezolvat problemele operaționale ale companiei.  
Citigroup

Raportul OCC a afirmat că unitatea de gestionare a riscurilor Citi nu era suficient de pregătită pentru a face față complexității și dimensiunii unei instituții de importanță sistemică, cum ar fi Citigroup, în prezent a treia cea mai mare bancă din Statele Unite după active.

Această ultimă amendă vine după un incident din august în care un angajat al băncii a trimis în mod greșit 900 de milioane de dolari împrumutătorilor producătorului de produse de înfrumusețare Revlon, ceea ce a dus la refuzul părților primitoare de a restitui banii băncii. Citi a intentat un proces împotriva acestor creditori în încercarea de a recupera banii.

Această amendă reprezintă 3% din veniturile de 14,6 miliarde de dolari pe care Citi le-a raportat în al doilea trimestru al anului 2020 și 31% din venitul net de 1,32 miliarde de dolari raportat de bancă în aceeași perioadă.

Acțiunile Citi au încheiat sesiunea de tranzacționare de ieri de la New York la 44,84 USD, în creștere cu 0,97%, potrivit BuyShares.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii