FacebookTwitterLinkedIn

Acțiunile Bittnet Systems (BNET) vor fi incluse din 22 martie în indicii FTSE Global Micro Cap și FTSE Total-Cap, în urma celei mai recente revizuiri semestriale a indicilor FTSE Russell. Lista finală a companiilor care urmează să fie incluse în acești indici va fi anunțată pe 5 martie.

Astfel, România va avea două companii în cei doi indici, respectiv Bittnet Systems și TeraPlast. Titlurile producătorului de materiale de construcții au fost incluse în cei doi indici în septembrie 2020, când România a fost promovată efectiv la statutul de Piață Emergentă, prin includerea în indicele pentru Piețe Emergente a acțiunilor Băncii Transilvania și Nuclearelectrica.

FTSE Global Micro-Cap face parte din seria de indici FTSE Total-Cap și se adresează companiilor din sectorul micro, conform clasificării FTSE Russell. Includerea companiilor românești în acești indici contribuie nu doar la vizibilitate, ci și la atragerea de capital din partea administratorilor de fonduri.

Anunțul FTSE Russell este o veste foarte importantă pentru întreaga piață de capital și cu atât mai mult pentru toți cei care au ales să investească în acțiunile Bittnet. Promovarea României la statutul de Piață Emergentă are beneficii nu doar pentru companiile care intră în indicii pentru Piețe Emergente, ci și pentru alte companii care odată cu includerea în indicii pentru microcaps, intră pe radarele unor noi investitori internaționali care urmăresc acești indici. Includerea acțiunilor Bittnet în cei doi indici FTSE Russell, la nouă luni de la promovarea companiei de pe AeRO pe Piața Reglementată, demonstrează că piața de capital validează poveștile de succes ale companiilor“, a declarat Radu Hanga, Președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București.

Promovarea României de către FTSE Russell, în septembrie 2020, în rândul Piețelor Emergente a deschis pentru piața de capital calea către un univers investițional mult mai larg, iar odată cu creșterea numărului de investitori, este mai mare și cererea pentru activele românești, care se va traduce și printr-o evaluare mai bună a companiilor listate și, deci, printr-o creștere a capitalizării pieței locale.

Anunțul FTSE Russell ne aduce multe satisfacții, deoarece reprezintă încă o confirmare a faptului că și companiile antreprenoriale, uneori etichetate prea ușor ca fiind «mici», pot aduce lichiditate semnificativă în piață. Cred că această decizie a FTSE Russell, la cinci luni de la includerea acțiunilor BNET în indicele BET-XT, ar trebui să dubleze semnalul pentru investitorii profesioniști locali, de a-și diversifica portofoliile, oferind expunere atât de necesară într-o companie de IT cu creștere accelerată“, a declarat Cristian Logofătu, Cofondator, Bittnet Systems.