Cautare
, Contributor

Bani și Investiţii |
|

Acțiunile au atins un nivel record, iar petrolul a depășit 60 de dolari pe baril

Acțiunile mondiale au atins un nivel record luni, iar barilul de petrol a depășit 60 de dolari, pentru prima dată într-un an, în speranța că parlamentarii americani vor adopta, cât mai curând în această lună, un pachet de ajutor COVID-19 de 1,9 trilioane de dolari.  
Crestere economica

Nici măcar știrea că Africa de Sud a oprit lansarea vaccinului AstraZeneca după ce un studiu a arătat că a oferit o protecție limitată împotriva variantei mai contagioase a virusului, nu va opri piețele bursiere, relatează Reuters.

De asemenea, indicele bursier MSCI care urmărește 50 de țări a atins un nou record al anului 2021, peste noapte, în contextul în care japonezii relaxează măsurile de urgență.

Totodată, Europa a beneficiat de un început puternic, pe măsură ce prețul mare al petrolului și așteptările legate de inflație au crescut acțiunile bancare.

Piețele de obligațiuni s-au concentrat pe cât de mult ar putea crește inflația dacă mixul actual de stimulente, creșterea prețurilor la petrol și produse alimentare împreună cu așteptările pentru o relansare a economiilor continuă să se mențină.

Randamentele la zece ani ale Trezoreriei SUA au urcat la 1,2%, cel mai ridicat nivel de la vârful incertitudinii generate de pandemia ce a început în martie anul trecut, iar ratele de rentabilitate, care sunt concepute pentru a ține cont de inflație, s-au tranzacționat cu până la 2,21%, cele mai mari din 2014.

În Europa, randamentele pe 10 ani ale Germaniei au crescut cu 3 puncte de bază, la -0,415%, aproape de maximele ultimelor cinci luni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii