Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Burse |
|

Acțiunile Agroland Agribusiness au intrat astăzi la tranzacționare pe piața AeRO a BVB

Agroland Agribusiness și-a început activitatea în 2016 ca o divizie a companiei mamă Agroland Business System, iar din 2017 funcționează independent juridic și financiar. Compania are două linii de business: vânzarea de input-uri pentru agricultura convențională și cea organică și tranzacționarea cu cereale.
bvb.jpg

Agroland Agribusiness este a doua companie din grupul Agroland care vine pe piața AeRO, după compania-mamă Agroland Business System (AG), listată pe 1 martie 2021.

Agroland a făcut primul pas la bursă în urmă cu un an, pe 16 iunie 2020, când au intrat la tranzacționare obligațiunile Agroland Business System. În total, grupul Agroland a reușit să atragă de la investitorii din piața de capital 22,05 milioane de lei, prin plasamentul privat de obligațiuni din 2020 și a celor două plasamente private de acțiuni derulate în 2020 și 2021 de Agroland Business System și Agroland Agribusiness.

„Ne bucură deschiderea echipei Agroland pentru piața de capital, dar și creșterea reprezentativității segmentului agribusiness la Bursa de Valori București. Diversificarea opțiunilor de investiții pe piața de capital este un element de bază în dezvoltarea oricărei piețe. Fiecare nouă companie care se finanțează prin bursă își aduce aportul la creșterea pieței locale de capital”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea companiei și finanțarea investițiilor în active fixe, a cheltuielilor curente, fuziuni, achiziții, precum și intrarea în acționariatul unor startup-uri din agricultură.

„Domeniul în care activăm, acela al input-urilor pentru agricultura organică și convențională, este unul foarte important pentru dezvoltarea agriculturii românești. Considerăm că actualul context post-pandemic este propice pentru a accelera expansiunea Agroland Agribusiness, iar listarea a fost pasul cel mai firesc în această direcție”, a spus Florin Radu, Director General Agroland Agribusiness.

În aprilie 2021, Agroland Agribusiness a derulat un plasament privat prin care a vândut 225.000 de acțiuni nou emise, subscrierea minimă în ofertă fiind de 5.000 de acțiuni (115.000 lei). Plasamentul a fost suprasubscris de 15 ori chiar în prima zi, iar prețul final a fost stabilit la 27 lei/acțiune.

Anul trecut, Agroland Agribusiness a înregistrat o cifră de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% față de anul precedent). Profitul net obținut a fost de 1,2 milioane lei (+231% față de anul precedent), cu o marjă netă de 6,82%, în creștere față de marja de 3,86% obținută în 2019.

Agroland Business System deține 56% din acțiunile Agroland Agribusiness, Radu Florin deține 24%, iar restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice și juridice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii