Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Acționarul majoritar al Pionierul SA a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Zelivansky Gideon, cel care deține prin intermediul unei firme înregistrate în Cipru 91% din acțiunile Pionierul SA, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, relatează Agerpres.
Pionierul

Instanța a dispus ca Zelivansky Gideon să plătească în solidar cu SC Z.G. Proiect Solid Develorper SRL și Teamset Consultants LTD către partea civilă Gozal Mostafa suma de 2.129.010 euro.

Zelivansky Gideon este acționar la firma Teamset Consultants LTD, cu sediul în Nicosia, Cipru, care la rândul ei deține 91.58% din SC Pionierul SA, societate care a închiriat locația de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7, unde a funcționat clubul Colectiv.

În urmă cu cinci ani, DNA l-a trimis în judecată pe omul de afaceri, adiministrator al SC Z.G. Proiect Solid Developer SRL (fostă SC Z.G. Proiect Developer SRL), acționar al Teamset Consultants LTD și președinte al Consiliului de Administrație al SC Pionierul SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată. În același dosar, au mai fost trimise în jdecată firmele SC Z.G. Proiect Solid Developer SRL pentru înșelăciune și evaziune fiscală, și Teamset Consultants LTF pentru complicitate la înșelăciune și evaziune și la evaziune fiscală.

COLECTIV – CEL MAI GRAV ACCIDENT DINTR-UN CLUB DIN ULTIMII DOI ANI. CINE SUNT ACȚIONARII

Agerpres mai informează că DNA a anunțat, la sfâtșitul anului 2006, că Zelivansky Gideon a decis să achiziționeze, în scopul vânzării, imobilul format din teren, în suprafață de 15.681 de metri pătrați și construcții cu o suprafață de 10.932 metri pătrați, situat în București, aparținând companiei SC Pionierul SA, imobil a cărui valoare era de circa 15.7 milioane de euro.

ACȚIONARII COLECTIV SUNT ACUZAȚI DE UCIDERE DIN CULPĂ ȘI VĂTĂMARE CORPORALĂ DIN CULPĂ

Pe atunci, compania avea ca obiect de activitate confecționarea unor articole de încălțăminte, un capital social în valoare de 890.802 lei și un număr de 356.321 acțiuni nominative în valoare de 2,5 lei.

În opinia DNA, cumpărarea directă a terenului de la SC Pionierul SA ar fi fost prea costisitoare și ar fi presupus ca omul de afaceri să dispună de suma de bani necesară achiziționării terenului, aproximativ 15,5 milioane de euro. Zelivansky Gideon nu deținea acești bani, motiv pentru care a pus la punct o inginerie financiară prin care, prin intermediul societății Z.G. Proiect Solid Developer SRL, cumpăra acțiuni la SC Pionierul SA, iar după achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni ar fi deținut controlul asupra societății și ar fi diminuat prin majorare de capital participația celorlalți acționari minoritari, astfel încât putea decide singur vânzarea terenului.

PREMIERUL VICTOR PONTA A DEMISIONAT 

În acest context, era esențial pentru planul lui Zelivansky Gideon achiziționarea pachetului de acțiuni de la omul de afaceri Gozal Mostafa (parte vătămată), reprezentând 27,5% din capitalul social.  Întrucât firma Z.G. Proiect Solid Developer SRL nu derula nicio activitate, sumele necesare achiziționării acțiunilor aparținând SC Pionierul SA au fost puse la dispoziția societății de către Zelivansky Gideon indirect, prin Teamset Consultants LTD Cipru, care, în perioada decembrie 2006 — iulie 2008, a încheiat 12 contracte de împrumut cu Z.G. Proiect Solid Developer SRL.

CRISTIAN POPESCU PIEDONE A DEMISIONAT

Concret, în datele de 17 noiembrie 2008 și 22 decembrie 2008, prin intermediul celor două societăți comerciale pe care le administra, Zelivansky Gideon l-a indus în eroare pe Gozal Mostafa, cu ocazia executării unui contract de garanție mobiliară având ca obiect cesiunea unor acțiuni ale SC Pionierul SA, cauzându-i acestuia un prejudiciu în valoare de 2.500.000 euro.
În cursul anului 2008, Zelivansky Gideon nu a evidențiat, în actele contabile ori în alte documente legale, veniturile realizate în urma încheierii actului de adjudecare și luare în posesie, încheiat între Z.G. Proiect Solid Developer SRL și Teamset Consultants LTD, în scopul sustragerii de la obligațiile fiscale în valoare de 2.575.576 lei. La momentul actual, SC Pionierul SA se află în insolvență.

DOSARUL „COLECTIV”: PATRONII ȘI PIROTEHNISTUL DE LA FIRMA DE ARTIFICII AU FOST PLASAȚI ÎN AREST LA DOMICILIU

Sursă foto: © Vasile87 | Dreamstime.com – Candles At Colectiv Club In Bucharest, Romania Photo

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii