Cautare
, Staff

Industrie |
|

Acționarul majoritar al Alro intenționează să lanseze o ofertă publică de vânzare pentru acțiunile companiei

Vimetco N.V. și Conef S.A., acționarul Alro, anunță că intenționează să lanseze o ofertă publică de vânzare pentru acțiunile producătorului de aluminiu.
alro.jpg

Compania împreună cu filialele sale reprezintă unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa după capacitatea de producție, cu operațiuni în toate segmentele semnificative ale producției de aluminiu. Grupul este format din divizii upstream și downstream, de la activități care includ exploatarea și rafinarea materiilor prime, până la producția și vânzarea de produse din aluminiu primar și procesat (care cuprind produse laminate plate și produse extrudate). Vânzările și EBITDA  ale grupului, au fost, în 2017, de 2,7 miliarde de lei și respectiv 566 milioane de lei.

„Aceasta este o veste foarte bună pentru Alro. Alro a devenit un jucător cheie pe piața globală a aluminiului, cu un istoric puternic, cu scală și prezență internațională. Avem o echipă puternică de management, care lucrează împreună de mulți ani, cu o strategie clară de a continua să crească prezența Alro în rândul clienților importanți din întreaga Uniune Europeana și dincolo de aceasta, și cu o experiență dovedită de creștere a Companiei și de a obține performanțe financiare”, a spus Marian Năstase, Președintele Alro.

„Modelul nostru integrat pe verticală, care presupune să avem control asupra fiecărei etape a producției noastre, este un atu puternic al Alro. Am implementat activ o strategie pentru a crește accesul nostru la industrii sofisticate, care solicită aluminiu procesat care să respecte standarde tehnice foarte specializate. Suntem mândri că producători precum Airbus apeleaza la Alro pentru produse din aluminiu care sunt de cea mai înaltă calitate”, a spus Gheorghe Dobra, Director General al Alro.

Vimetco N.V. deține, în prezent, 84,2% din acțiunile Alro. Acționarii vânzători intenționează să ofere acțiuni Alro către investitorii instituționali și investitorii de retail din România, și investitorilor eligibili din afara României.

Folosind bauxita extrasă din minele din Sierra Leone (Africa), Grupul produce alumină, principala materie primă utilizată pentru producerea aluminiului, care este procesată în rafinăria din Tulcea, România.

Minele operate de Grup și rafinăria sa acoperă integral necesitățile de bauxită și de alumină ale acestuia. Totalul resurselor de bauxita, măsurate și indentificate în minele exploatate de Grup începând cu  1 ianuarie 2018, au fost estimate de Grup la 53,6 milioane de tone, pe care acesta le consideră suficiente pentru aproximativ 20 de ani de operațiuni (în conformitate cu ratele actuale de producție). În 2017, Grupul a produs 1,7 milioane de tone, respectiv 472.606 de tone de bauxită și, respectiv, de alumină.

Unitățile de producție și de prelucrare a aluminiului care aparțin Grupului sunt situate în Slatina, România. Acestea au produs aproximativ 282.000 de tone de aluminiu primar în 2017 din care aproximativ 56% a fost utilizat intern, în producția de produse din aluminiu procesat care, în același an, s-a ridicat la aproximativ 109.000 de tone.

Grupul fabrică și vinde un portofoliu diversificat și flexibil de produse din aluminiu, inclusiv produse din aluminiu primar, cum ar fi sârmă, bare, plăci și lingouri, precum și produse laminate plate, cum ar fi table, bobine și plăci și o gamă largă de profile extrudate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii