Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Acționarii Transgaz au aprobat emiterea unui dividend de 8,14 lei/acțiune 

Acționarii Transgaz au aprobat propunerea boardului de emitere a unui dividend de 8,14 lei/acțiune, în urma înregistrării unor provizioane aferente creanțelor clienților cu risc ridicat.   
Transgaz

După votul de astăzi, Transgaz va acorda, pentru anul financiar 2020, un dividend de 8,14 lei/acțiune. Suma totală este de 95,8 milioane lei, echivalent cu 54% din profitul net anunțat de companie pe 22 martie (data anunțării propunerii de dividend), însă cu numai 44,5% din profitul net preliminat de companie pe 22 februarie. 

Propunerea de repartizare pe destinații a profitului net în sumă de 175 milioane lei lei, conform prevederilor O.G. nr. 64 din 30 august 2001 privind repartizarea profitului la societățile naționale, companiile naționale și societățile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum și la regiile autonome, este următoarea: Dividende cuvenite acționarilor – 95,8 milioane lei; Profit destinat constituirii surselor proprii de finanțare 79,1 milioane lei”, se precizează într-un document publicat de Transgaz pe Bursa de Valori București (BVB) pe 22 martie. 

În luna februarie, compania a explicat diferența dintre profitul net preliminat și cel anunțat în luna martie.

Comparativ cu rezultatele financiare preliminate, Transgaz a înregistrat suplimentar provizioane pentru ajustarea creanțelor, clienți pentru care s-a înregistrat un risc ridicat de neîncasare, respectiv 24,5 milioane lei pentru creanțele înregistrate de grupul AIK, 5,5 milioane lei pentru Complexul Energetic Hunedoara, 4 milioane lei pentru creanțele înregistrate de Donau Chem. Transgaz a înregistrat provizion și pentru obligațiile impuse de ANAF în urmă unui control de fond în anul 2020 constând în impozit pe profit și TVA suplimentar în valoare de 7.462.671 lei, sumă achitată de societate și neînregistrată pe cheltuieli, suma fiind contestată administrativ de societate. Precizăm că aceste ajustări au fost efectuate la solicitarea auditorului”, a explicat Transgaz pentru presa locală.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii