Cautare
, Contributor

Leadership |
|

Acord istoric

Într-o perioadă în care încălzirea globală a devenit o problemă de interes general, 195 de state s-au unit și au adoptat recent, la Paris, primul acord universal cu privire la reducerea emisiilor de carbon.
 aboneaza-te
acord

Anunțul făcut la conferința ONU pe tema schimbărilor climatice de la Paris a stârnit ropote de aplauze, întrucât acesta vine după 13 zile de negocieri între delegațiile statelor.

Principalul obiectiv al acordului este să limiteze creșterea temperaturilor medii globale la mai puțin de două grade Celsius față de valorile din prezent. Printre măsurile prevăzute în document se numără și revizuirea progreselor înregistrate la cinci ani, limitarea emisiilor de gaz cu efect de seră și finanțarea anuală a țărilor în curs de dezvoltare cu fonduri în valoare de 100 de miliarde de dolari, până în 2020.

În ciuda faptului că cele 195 de state au adoptat acordul, nu există nicio prevedere legală care să sancționeze nerespectarea lui de către un anumit stat. Documentul va intra în vigoare în anul 2020.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii