FacebookTwitterLinkedIn

În urma acestei alianțe, tehnologia de plată Visa va fi încorporată în noua generație de dispozitive mobile Samsung, astfel încât consumatorii vor putea să realizeze plăți contactless cu ajutorul aplicației Visa payWave, printr-o simplă apropiere a dispozitivului mobil de cititor.

Potrivit ABI Research, dispozitivele prevăzute cu tehnologie NFC vor ajunge la 1,95 miliarde de unități până în 2017.

Visa încurajează plățile electronice și lansează Visa Ready

În cadrul Congresului Mondial al Comunicaţiilor Mobile 2013 din Barcelona, desfăşurat în perioada 25 – 28 februarie, Visa va prezenta modul de funcţionare al aplicaţiei Visa payWave pentru dispozitive mobile şi Visa Mobile Provisioning Service pe care instituţiile financiare îl pot folosi pentru a încărca în siguranţă informaţii despre contul de plăţi pe dispozitive mobile Samsung prevăzute cu NFC.

Conform acordului dintre cele două entități, instituţiile financiare care intenţionează să lanseze programe de plăţi mobile vor putea folosi Visa Mobile Provisioning Service , pentru a descărca în siguranţă informaţii privind contul de plăţi pe dispozitive Samsung prevăzute cu tehnologie NFC. În plus, Samsung a fost de acord să încarce aplicaţia Visa payWave pe dispozitivele sale mobile prevăzute cu tehnologie NFC.

ForbesGadget: Samsung aduce și în România modelul GALAXY S II Plus

“Un dispozitiv Samsung prevăzut cu serviciul de plăţi contactless Visa este un produs excepţional, care ne va permite să facem accesibile plăţile mobile pentru oamenii din întreaga lume”, a declarat Mariano Dima, Vicepreşedinte Executiv, Visa Europe.

Tehnologia NFC este standardul global de comunicare care permite dispozitivelor mobile să se conecteze în siguranţă la un terminal de plăţi.

Noul Galaxy S, lansat pe 14 martie la New York

Ca urmare a acestui acord, Samsung va oferi băncilor posibilitatea de a încărca informaţii despre contul de plăţi prin transfer direct (over-the-air) într-un cip sigur integrat în dispozitive Samsung, prin intermediul Visa Mobile Provisioning Service , corelat cu Samsung KMS (Key Management System) – un serviciu care creează domenii sigure de stocare a datelor pentru emitenţi.

Totodată, aplicaţia Visa payWave pentru dispozitive mobile va fi pre-încărcată pe anumite dispozitive mobile Samsung de nouă generaţie, prevăzute cu tehnologie NFC şi un element de siguranţă încorporat. Încă de la achiziţionare, aceste dispozitive sunt pregătite să fie personalizate cu informaţii despre contul de plăţi Visa – un pas simplu pe care consumatorii îl vor putea iniţia cu ajutorul unei aplicaţii de plăţi mobile furnizate de propria instituţie financiară.