Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

Acord bilateral pentru protejarea indicațiilor geografice europene între UE și China

Uniunea Europeană și China au semnat un acord bilateral pentru protejarea a 100 de indicații geografice (IG) europene în China și a 100 de IG din China în UE.
 aboneaza-te
shutterstock_483626236

Lista UE a indicațiilor geografice ce urmează să fie protejate în China include produse IG renumite precum Cava, Champagne, Feta, Irish Whiskey, Munchener Bier, Ouzo, Polska WAłdka, Porto, Prosciutto di Parma și Queso Manchego. În ceea ce privește produsele chinezești, lista include, de exemplu, Pixian Dou Ban (pasta de fasole Pixian), Anji Bai Cha (ceai alb Anji), Panjin Da Mi (orez Panjin) și Anqiu Da Jiang (ghimbir Anqiu), se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Acordul a fost încheiat pentru prima dată în noiembrie 2019 și are drept scop să aducă beneficii comerciale. Se preconizează că acordul va intra în vigoare la începutul lui 2021.

În 2019, China a constituit a treia destinație pentru produsele agroalimentare din UE, ajungând la 14,5 miliarde de euro. Este, de asemenea, a doua destinație a exporturilor UE de produse protejate ca indicații geografice, reprezentând 9% ca valoare, aici fiind incluse vinurile, produsele agroalimentare și băuturile spirtoase.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii