Cautare
, Contributor

Bănci |
|

Acord bancar: PNC va cumpăra BBVA pentru 11,6 miliarde de dolari în numerar

PNC Financial Services Group Inc a anunțat luni că va cumpăra sucursala americană BBVA pentru 11,6 miliarde de dolari în numerar, consolidându-și astfel sectorul bancar american.  
deal tranzactie

Acesta este al doilea cel mai mare acord bancar din SUA de după criza financiară din 2008, relatează Reuters. Se va crea astfel o bancă americană cu active de aproape 560 miliarde de dolari și prezență în două duzini de state.

PNC și BBVA au purtat discuții despre un acord în ultimele câteva săptămâni și au decis să continue să urmărească rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, considerând că mediul de reglementare nu se va schimba sub democratul Joe Biden.

PNC a declarat că se așteaptă ca tranzacția, care a fost aprobată de consiliile de administrație ale ambelor companii, să-i crească câștigurile cu aproximativ 21% în 2022.

BBVA a declarat că va păstra unele dintre afacerile sale din Statele Unite, cum ar fi brokerajul și participația la Propel Venture Partners și că va continua să gestioneze unele dintre operațiunile sale bancare angro de la biroul său din New York.

Tranzacția va fi finalizată la mijlocul anului 2021 și va însemna un impact pozitiv de 580 milioane euro asupra profitului său net, potrivit companiei BBVA.

Activitatea de tranzacționare din sectorul bancar american a dispărut după criza financiară, deoarece s-au impus reguli mai stricte creditorilor cu active de peste 50 miliarde dolari, iar autoritățile de reglementare au interzis extinderea băncilor cu probleme de conformitate.

Cea mai mare tranzacție bancară de după criza financiară din 2008 a fost crearea Truist Financial Corp anul trecut când BB&T Corp a achiziționat în totalitate acțiunile SunTrust Banks Inc.

PNC, care are o valoare de piață de 52 de miliarde de dolari, a fost în mod tradițional axat pe regiunile Mid-Atlantic, Midwest și sud-estul SUA. Acordul îi conferă o prezență mai mare în Texas și îi permite să intre în alte state ale centurii solare, cum ar fi Arizona și New Mexico.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii