Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

„Acești imbecili reprezintă oamenii din guvernul nostru” – Shkreli, director în industria farma

Membri ai Congresului au criticat puternic Valeant Pharmaceuticals International Inc și Turing Pharmaceuticals AG, acuzând companiile de creșterea agresivă și continuă a prețului medicamentelor, arată un articol Blooomberg, care prezintă procesul de audiere al lui Martin Shkreli.
farmaceutice

Audierea din Washington a fost înflăcărată, însoțită, din când în când, de intrigi. În tot acest timp controversatul director din industria farma, Martin Shkreli, a zâmbit ironic, dar a refuzat să depună mărturie, invocând Al cincilea Amendament, avocatul său a fost rugat la un moment dat să se așeze, după care Shkreli a insultat parlamentarii ceva mai târziu pe Twitter.

Cu Shkreli evitând să comenteze la audierea propriu-zisă, parlamentarii s-au folosit de oportunitatea de a critica Turing, fosta firmă a lui Shkreli, și Valeant în legătură cu creșterile de preț la medicamente.

„Le-au cumpărat, au ridicat pe prețurile, au luat cât de mulți bani au putut din buzunarele pacienților, spitalelor, și altora, și apoi au pus toate aceste fonduri în propriile lor cuferele”, a declarat reprezentantul Elijah Cummings din Maryland, democrat în Comitetul de Supraveghere.

La un moment dat, o urmă de zâmbet s-a văzut pe fața lui Shkreli în timpul remarcilor lui Cummings cu privire la modul în care prețurile crescute afectează pacienții.

„Nu e amuzant, domnule Shkreli, oamenii mor”, a declarat Cummings în sala de audiere din Washington, care era plină ochi. Shkreli, acuzat de fraudă federală de către Turing, și-a susținut nevinovăția.

Al cincilea Amendament

Shkreli a refuzat să facă orice comentarii comisiei. „La sfatul avocatului, invoc Al Cincilea Amendament.”

Trey Gowdy, din Camera Reprezentanților, republican din  Carolina de Sud, a încercat să îl provoace pe Shkreli să vorbească, cerându-i să spună cum se pronunță numele lui, la care Shkreli a răspuns.

„Deci vedeți, puteți răspunde!”, a spus Gowdy. Shkreli se întoarse apoi spre avocatul său, care stătea în spatele lui, înainte de a se întoarce din nou la congresmanul.

„Intenționez să urmeze sfaturile avocatului meu, nu pe ale tale”, i-a spus Shkreli congresamnului. Gowdy a tot continuat să îl provoace pe Shkreli, spunând că audierea nu a fost axată pe acuzațiile împotriva lui, însă Shkreli a tot invocat în mod repetat drepturile sale la Al Cincilea Amendament, care permit oamenilor să evite propria incriminare.

La un moment dat, avocatul lui Shkreli, Ben Brafman, a întrebat: „Pot să intervin, domnule președinte?”

„Nu se acceptă, luați loc!”, a declarat președintele Comisiei,  Jason Chaffetz, un republican din Utah.

Copiii emblematici

Turing și Valeant au devenit companiile emblematice pentru o industrie care a fost continuu în centrul atenției la Washington din cauza creșterii prețurilor la un nivel atât de mare încât nu sunt accesibile pentru mulți pacienți și care au dat bătăi de cap bugetelelor de stat și federale. Acțiunile Valeant au crescut în ultimele șase luni, odată ce firma a devenit subiectul principal pentru dezbaterea SUA în legătură cu prețul la medicamente, iar practicile sale de afaceri au fost anchetate. Acțiunile sale s-au ridicat cu 3,4 %, până la 97,42 dolari, la 12:14, în New York.

În timp ce Cummings vorbea, Shkreli zâmbea și se juca cu un creion de lemn. Un alt membru l-a acuzat pe Shkreli că nu ia în serios ședința și că pozează pentru crearea unei imagini în loc să  asculte membrii Congresului.

„Văd că zâmbiți, dar eu sunt foarte serios, domnule”, a spus Cummings. „Aveți un reflector și aveți o platformă. Ați putea folosi acestă atenție pentru a deveni curat, pentru a vă îndrepta greșelile și să deveniți unul dintre cei mai eficienți susținători ai pacienților din țară, care poate face o mare diferență în viețile atâtor oameni. “

Shkreli s-a scuzat și a plecat după mărturia lui. Brafman, vorbind din afara camerei de ședință, a declarat că lui Shkreli i-ar fi plăcut să vorbească.

Avocatul lui Shkreli

„Aceasta a fost o dimineață frustrantă pentru noi”, a spus Brafman, „frustrantă deoarece multe din lucrurile spuse în această audiere nu au fost tocmai corecte.”

El a explicat că o parte din comportamentul lui Shkreli din cadrul ședinței a fost „manifestarea emoțiilor” și că a fost nedrept faptul că Turing a fost izolat.

„Prioritatea este de a rezolva cazul penal”, a spus Brafman. „Eu cred că în încheierea acestei povești el este un erou.”

De fapt, Shkreli a comentat pe Twitter, la câteva minute după ce a părăsit ședința de judecată astfel:  „Este greu de acceptat faptul că acești imbecili reprezintă oamenii din guvernul nostru”.

Acest lucru nu a trecut neobservat de către parlamentari: „El scrie pe Twittter că toată lumea din acest comitet este imbecilă – știați asta?”, a întrebat-o Cummings pe  Nancy Retzlaff, directoarea comercială la Turing. „Voi toți v-ați pierdut timpul realizând strategii ca să ascundeți creșterea de preț în spatele unui PR pozitiv și el vine aici cu glume proaste.”

Retzlaff a spus că multe decizii la Turing s-au făcut înainte de Shkreli să fi părăsit compania anul trecut, după ce a fost acuzat de către autoritățile federale.

Party pe yacht

Însă Chaffetz a continuat să concentreze atenția pe obiectivele companiei, și anume investirea banilor în cercetare și dezvoltare, sau poate panuri pentru a spori și mai mult prețurile medicamentelor.

„Știi cine este Metrou Yacht Charters?” a întrebat Chaffetz,  înainte de pune mai multe întrebări despre faptul că societatea a cheltuit, de asemenea, mii de dolari pe artificii și o rolă de trabuc la o petrecere. De asemenea, el a menționat de salariile date în cadrul companiei.

Retzlaff a declarat că societatea și-a luat angajamentul să investească veniturile sale totale în cercetare și dezvoltare.

„Nu veni în fața poporului american să te plângi, să verși o lacrimă și să spui că nu faci niciun ban”, a spus Chaffetz. ”Dacă ai de gând să continui să minți poporul american, Congresul va continua ancheta.”

„Sunt sinceră” a spus Retzlaff.

Mărturia lui Valeant

Howard Schiller, CEO interimar al Valeant, în mărturia depusă a explicat motivul pentru care compania a decis să mărească prețurile pentru două medicamente cardiace cu 525 % și cu 212% și a promis să pună capăt unei ere de creșteri agresive. Mike Pearson, CEO Valeant, este în concediu medical.

„Între timp, la fel ca cele mai multe alte companii farmaceutice, vom crește din când în când prețurile, și mă aștept ca aceste creșteri de preț să fie în limitele normelor industriei și mult mai modeste decât cele care au atras preocupările legitime ale acestui comitet”, a declarat Schiller.

„Acolo unde am făcut greșeli, vom asculta și vom schimba” a spus el comisiei în cadrul ședinței.

Diferit de Turing

Schiller a fost întrebat de modul în care compania sa a fost diferită de cea a lui Turing. Schiller a început să răspundă, „Valeant este o companie globală”, menționând numărul de birouri pe care le au, înainte ca reprezentanta Carolyn Maloney, o democrată din New York să îl întrerupă,  spunând că întrebarea se referea la strategia companiei, nu la scara acesteia.

„Singura strategie pe care am văzut-o a fost să se crească prețurile medicamentelor”, a spus Maloney, întrebându-l pe Schiller dacă ar putea numi o alta.

Cummings a adăugat că strategia a fost afectată de acțiunile lui Turing și Valeant, făcând referire la sănătatea lui Pearson și o achiziție a lui Shkreli, un album rap foarte scump.

„Oamenii din districtul meu nu se află pe lista Forbes a miliardarilor”, a spus Cummings. „Aceștia nu cumpără albumele de două milioane de dolari ale lui Wu-Tang și nu pot lichida active pentru a elibera milioane de dolari.”

Probleme FDA

Chaffetz a acuzat Food and Drug Administration pentru că nu funcționează suficient de rapid pentru a aproba medicamente generice, spunând că agenția „se înneacă” într-un munte de aplicații.

„Eu cred că FDA nu a reușit să-și îndeplinească responsabilitățile legale”, a spus Chaffetz. „Dacă cineva crește prețul unui medicament pe bază de prescripție, va face loc unei concurențe mai mari, dar în cazul în care concurența nu poate obține aprobarea de la FDA, nu va mai fi nici o concurență.”

Janet Woodcock, oficial FDA, a declarat că agenția a lucrat destul de  rapid cu lista de aplicații și că întârzierile nu sunt atât de mari precum Chaffetz le-a făcut să pară.

„Acest lucru a fost rezolvat în cele din urmă”, dar are nevoie de timp.

TRADUCERE ȘI ADAPTARE DE GEORGIANA CĂLIN

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii