FacebookTwitterLinkedIn

Mercedes-Benz nu s-a ferit niciodată de cuvintele mari. Nu a fost cazul nici aseară când a lansat oficial noua generație a limuzinei sale de lux – Clasa S. La Hamburg, în centrul de livrare al lui Airbus A 380, Mercedes-Benz a arătat lumii întregi mașina sa care aspiră la titlul de “cea mai bună mașină din lume”.

Noul S are o sarcină mai dificilă ca niciodată. Trebuie să fie capabil să învingă celelalte limuzine de tipul său din lume în configurațiile cu ampatament normal și lung și trebuie să umple și golul lăsat de dispariția lui Maybach. De aceea, S va fi oferit și cu o caroserie extra-lungă ce se va apropia de dimensiunile fostului Maybach 57. Mai mult, noul model va fi oferit și ca Coupe – CL dispare ca nume și va fi oferit de acum un S-Klasse Coupe și în premieră ca decapotabilă. Cu această repoziționare Clasa S trebuie să devină cea mai de succes imuzină din istoria mărcii și o mașină demnă de a primi titlul la care râvnește Mercedes-Benz: “cea mai bună mașină din lume”.

Galerie foto Mercedes-Benz Clasa S 2013

Poate că vor fi mulți care vor spune că noul S nu arată atât de spectaculos precum ne-am fi așteptat toți după ce am văzut CLS, Clasa A, B, sau CLA-ul. Adevărul este că S trebuie să fie o mașină extrem de elegantă și din primele fotografii pare în mod evident că afișează o eleganță aparte, caracterizată de forme extrem de spectaculoase prin fluiditatea cu care au fost desenate. Ele ascund însă și un secret fantastic pentru segmentul Clasei S: aceasta are acum un coeficient aerodinamic de doar 0.24… Cea mai aerodinamică mașină de serie din Lume, noul CLA are 0.22…

Deși imediat la lansare va fi oferit exclusiv în versiunea de ampatament lung, Clasa S va fi la scurt timp oferită și cu ampatament cu valoare standard. Pentru noua generație aceasta înseamnă că modelul standard are un ampatament de de 3.035 mm la o lungime de 5.116 mm, o lățime de 1.899 și o înălțime de 1.483 mm. Modelul “Lung” are o lungime a caroseriei de 5.246 mm și un ampatament de 3.165 mm.

Locurile din spate au cel mai mult de câștigat în cadrul optării pentru o versiune cu ampatament lung. Nu mai puțin de cinci configurații sunt disponibile pentru locurile din spate, de la o banchetă simplă, clasică la scaune individuale reglabile pe zeci de direcții cu funcție de masaj “Energizer” care imită masajul cu pietre fierbinți… 

Altfel, interiorul este o operă de artă ultra-modernă cu un instrumentar de bord complet digital, format din două display-uri uriașe cu diagonala de 12.3 inch. Burmester este noul furnizor pentru sisteme audio iar experiența auditivă a sistemelor noi este ireală pentru un autoturism… 

Standard, S va fi echipat cu suspensie pneumatică și amortizoare controlate electronic iar opțional va fi disponibil un sistem inteligent de suspensie – Magic Body Control – o cameră video analizează drumul și pregătește suspensia în concordanță cu acesta… Ca sisteme de siguranță activă vom avea pe noul S: DISTRONIC PLUS cu asistență pentru direcție și Stop&Go Pilot, Brake Assist PLUS cu asistent pentru trecerea în intersecții, Active Lane Keeping Assist, Adaptive Highbeam Assist Plus, Night View Assist Plus și ATTENTION ASSIST.

Patru motorizări vor fi disponibile la start: S 350 Bluetec, diesel V6 cu 258 CP și 620 Nm. 0-100 în 6.8 și viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. S500 – V8 de 4.7 litri, biturbo cu 455 CP și 700 Nm. 0-100 4.8 și 250 km/h viteză maximă. S300 blueTEC Hybrid – motor pe benzină de 2.1 litri, patru cilindri plus un motor electric 204 CP și 500 Nm, 0-100 km/h 7.6 secunde și 238 km/h viteză maximă. S400 Hybrid, motor pe benzină de 3.5 litri, V6 plus motor electric, 306 CP și 370 Nm, 0-100 6.8 și 250 km/h viteză maximă.

Versiunile AMG vor fi lansate anul viitor împreună și cu un nou V12 sub indicativul S600.

Revenim cu prețurile pentru România când vor fi făcute publice.