FacebookTwitterLinkedIn

Trei din zece români au fost victime ale atacurilor informatice, iar şapte din zece români se simt vulnerabili în faţa unui atac cibernetic, potrivit unui sondaj recent, realizat de StarTech Team. Pornind de la aceste date, compania ce oferă servicii de suport IT a inițiat proiectul Sigurantapenet.ro, o platformă de educare a utilizatorilor de Internet din România, ce pune accent pe protejarea împotriva fraudelor informatice. Pentru acest an, oficialii companiei se așteaptă să „educe” 100.000 de utilizatori.

Bogdan Tudor

„Platforma poate deveni un instrument util şi pentru segmentul de business; companiile vor fi mai puţin vulnerabile la atacurile infractorilor cibernetici dacă angajaţii lor vor parcurge toate aceste module. Scade astfel factorul de risc asupra securităţii IT generat de angajaţi.  Este o investiţie de doar 30 de minute, cât durează parcurgerea modulelor şi susţinerea testelor. Însă, informaţiile pe care utilizatorii şi le vor însuşi, le vor oferi posibilitatea de a se feri de ameninţările informatice şi de a-şi proteja viaţa personală şi profesională”, a declarat Bogdan Tudor, CEO-ul StarTech Team.

Doar anul trecut, pagubele plătite în urma atacurilor cibernetice au atins 800 de milioane de euro, în întreaga lume, 500 de dolari fiind valoare medie plătită de fiecare păgubit în parte. Pierderi majore au fost înregistrate și în țara noastră în 2016, două companii fiind înșelate cu 68 de milioane de euro, respectiv 40 de milioane de euro.

Citește și: În urma unei investiții de 100.000 de euro, fondatorii 7card lansează portalul Pluria.ro, dedicat angajaților

Potrivit sondajului realizat de StarTech Team, peste 90% dintre intervievaţi consideră că reușitele atacurilor cibernetice ar scădea dacă oamenii ar fi mai bine informați în legătură cu pericolele la care se expun pe Internet. În completare, Bogdan Tudor a declarat că se așteaptă ca aceste fraude să scadă cu circa 80% în țara noastră, ca urmare a unei mai bune informări a românilor ce utilizează platforma recent lansată.

Platforma Sigurantapenet.ro cuprinde şase module de certificare. Fiecare modul are în componenţa sa un material video şi un suport de curs, urmat de un test care permite utilizatorilor să avanseze la modulul următor. După parcurgerea celor şase module, utilizatorii vor primi certificarea StarSafe şi o licenţă Kaspersky Internet Security cu opţiunea Safe Kids (12 luni valabilitate inclusă).

Startech Team oferă companiilor și angajaților acestora soluţii şi servicii IT axate pe îmbunătățirea productivității, eliminarea riscurilor și optimizarea costurilor IT. Anul trecut, compania a avut afaceri de peste 4,4 milioane de euro, iar pentru 2017 se așteaptă la o cifră de afaceri de circa 6 milioane de euro.