Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

ACeR: creșterea tarifelor pentru stâlpi este ilegală și va duce la creșterea abonamentelor la cablu

Asociația de Comunicații Electronice din România (ACeR) „reacționează vehement” față de „situația abuzivă creată de furnizorii de energie electrică și servicii adiacente (în special Electrica), privind semnarea unor noi contracte de închiriere a stâlpilor folosiți ca infrastructură pentru rețelele de comunicații și, implicit, majorarea prețurilor pentru operatorii de cablu”, cu prețuri și de 300% mai mari, potrivit unor surse din industrie, informează Media Expres.
ACER.jpg

Într-un comunicat remis Media Expres, Adrian Neagu, Președinte ACeR, atrage atenția că modificările impuse de Electrica nu respectă Legea 159/2016 care include reguli privind tarifele pentru infrastuctura de comunicații și operatorii de cablu vor fi nevoiți să mărească prețurile abonamentelor la cablu TV de anul viitor.

„Suntem extrem de îngrijorați pentru că, în noile condiții impuse de Electrica, singura noastră șansă de a rezista pe piață este creșterea prețurilor la abonamentele de cablu, ceea ce îi va afecta în mod direct pe clienții noștri. Tot ce ne dorim este ca în 2018, să putem intra în casele oamenilor cu aceleași tarife și vom face tot ce ține de noi să nu aruncăm încă o povară financiară pe umerii acestora”, afirmă Adrian Neagu.

Până în prezent, președintele ACeR a inițiat întâlniri cu Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, reprezentanții ANCOM, Electrica, la care au participat și companiile din top 5 UPC și DCS, solicitând „impunerea urgentă a unor măsuri pentru micșorarea tarifelor, astfel încât populația să nu aibă de suferit”.

ACeR, prin casa de avocatură care o reprezintă, are în vedere și calea instanței în încercarea de „soluționare favorabilă a situației abuzive generate de noile condiții comerciale impuse de către Electrica”.

ACeR este singura organizație profesională din țară care susține companiile din toată industria de comunicații electronice din România, de la televizune prin cablu și satelit sau cu emisie terestră, radio, companii de telecomunicații – telefonie, internet, până la televiziuni locale și furnizori de echipamente și soluții tehnice.

De la înființare, activitatea ACeR a constat în reprezentarea, promovarea și apărarea intereselor profesionale comune ale membrilor săi in raport cu instituțiile statului, organizații sau asociații profesionale, ori cu societăți comerciale, organisme și organizații internaționale, atât față de public, cât și față de terți, se mai arată în comunicatul difuzat de asociație.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii