Cautare
, Contributor

Travel |
|

Accident grav în Muntenegru: un autocar cu turiști români, răsturnat în prăpastie

muntenegru_accident.jpg
Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, ieri, într-o prăpastie din Muntenegru. Bilanțul provizoriu al accidentului este tragic: 18 morți și 29 de răniți, dintre care opt se află în comă la secția de terapie intensivă.

Marius Usturoiu, directorul Maree Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat pentru Mediafax că, în autocar, se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor.

Accidentul a avut loc la 30 de kilometri de Podgorica, capitala Muntenegrului, în canionul Moraca, o zonă cu peisaj spectaculos, însă foarte dificilă.

O aeronavă militară a fost pusă la dispoziţie de MApN a plecat în Muntenegru pentru a aduce cetăţenii români răniţi în accident, a anunţat ministrul Mircea Duşa.

Conform lui Duşa, la bordul aeronavei se va afla şi secretarul de stat Raed Arafat, care face parte din Celula de criză convocată de MAE în cazul accidentului din Muntenegru. La rîndul său, Ministerul Afacerilor Externe monitorizează permanent evoluţia celorlalte persoane implicate în accident, urmând să acorde întreaga asistenţă necesară.

În plus, pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului, Celula de criză a pus la dispoziţie două linii telefonice, în regim de permanenţă: un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.  Liniile telefonice sunt valabile pe toată durata activării acestei Celule de criză.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii