FacebookTwitterLinkedIn

Grupul de companii Iulius a încheiat un parteneriat cu Accenture pentru închirierea a 1.000 de metri pătrați la ultimele două etaje ale clădirii office clasa A United Business Center (UBC) 3 din ansamblul Palas.

Accenture, unul dintre liderii mondiali în consultanță în management, servicii tehnologice și outsourcing, a inaugurat în luna ianuarie sediul din Iași, în clădirea United Business Center 3 din ansamblul Palas. Noul spațiu de birouri Accenture ocupă o suprafață de 1.000 de metri pătrați, distribuită pe două etaje ale imobilului office clasa A. Sediul companiei beneficiază de o panoramă unică asupra Palatului Culturii și a Iașului, fiind amplasat la etajele 16 și 17 din cea mai înaltă clădire de birouri din oraș.

Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri: Iași

„Accenture acordă o atenţie deosebită angajaţilor săi şi spațiilor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea, luând în considerare mai mulţi factori atunci când alege un nou sediu. Sunt vizate spații de birouri care asigură securitatea şi sănătatea angajaţilor. De asemenea, clădirea trebuie să fie una premium și să ofere acces la diverse facilități în cadrul complexului sau în imediata lui vecinătate (sucursale bancare, farmacii, restaurante). Un alt factor important este flexibilitatea spațiului, care trebuie să susțină perspectivele de dezvoltare pe termen mediu şi lung. Nu în ultimul rând, contează sistemele avansate şi eficiente de management al clădirii, care acordă atenţie consumului de resurse în vederea reducerii impactului asupra mediului înconjurător”, a declarat Răzvan Pătrunoiu, country managing director Accenture în România.

Accenture, o companie cu 373.000 de angajaţi care deservesc clienți în mai mult de 120 de țări și 2.000 de angajați în România, livrează servicii din Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureş și Iaşi către companii din domeniile financiar-bancar, telecomunicaţii, auto, bunuri de larg consum, energie şi utilităţi.

Infografic: Ce malluri, birouri și proiecte logistice vor fi gata în 2016

Compania și-a lansat operațiunile în Iași în august 2015, după ce a achiziționat EnergyQuote JHA, un furnizor de servicii de management și achiziții de energie. În prezent, în biroul Accenture din Iași lucrează 150 de angajați, iar, prin închirierea spațiului din UBC 3, compania intenționează să își consolideze operațiunile si serviciile de externalizare a proceselor de afaceri oferite clienţilor săi.

Pe segmentul office, grupul Iulius a dezvoltat la nivel naţional brandul United Business Center, care include aproximativ 80.000 de metri pătrați de birouri clasa A în operare, la Iaşi şi Cluj-Napoca, şi alţi 155.000 de metri pătrați în construcţie.

În ansamblul Palas Iaşi, compania are patru clădiri de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 38.000 de metri pătrați, unde lucrează peste 3.900 de persoane. În prezent, grupul Iulius dezvoltă alte două clădiri office în ansamblul Palas, ambele urmând a fi inaugurate în prima parte a anului 2016 (UBC 5 – 15.000 mp şi UBC 6 – 9.000 mp).
Totodată, în toamna anului 2015, în proximitatea Iulius Mall Timişoara au demarat lucrările la cel de-al doilea ansamblu multifuncţional din reţeaua grupului de companii Iulius, o investiţie de peste 220 milioane de euro. Openville va include, pe lângă funcţiunile de retail, parc şi entertainment, şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili.