FacebookTwitterLinkedIn

Bugetul Companiei Naționale de Petrol Abu Dhabi (ADNOC) a fost aprobat de organul suprem al politicii energetice al emiratului Golfului, Consiliul Suprem al Petrolului, a informat duminică agenția de știri WAM, scrie Bloomberg. 

Planul de investiții va contribui la creștere și extindere „în toate domeniile de afaceri”, inclusiv producția, rafinarea și tranzacționarea, a anunțat compania.

Abu Dhabi, care deține deja cea mai mare parte a țițeiului din Emiratele Arabe Unite, a descoperit încă 2 miliarde de barili în câmpurile convenționale, aducând rezervele totale de petrol recuperabil ale EAU la 107 miliarde, a raportat WAM. Emiratul a găsit, de asemenea, 22 de miliarde de barili în plus de petrol neconvențional, care este mai greu de extras.

ADNOC, cel mai mare producător de energie din țară, se extinde „pentru a atinge valoarea maximă posibilă din fiecare baril de petrol produs, rafinat și vândut”, potrivit comunicatului.

Compania de stat intenționează să crească capacitatea zilnică de producție de petrol la 5 milioane de barili până în 2030 de la aproximativ 4 milioane de barili, chiar dacă OPEC a plafonat producția EAU la aproximativ 2,6 milioane de barili pe zi până la sfârșitul anului.

Oficialii din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, au lansat săptămâna trecută în mod privat ideea că națiunea ar putea părăsi Organizația țărilor exportatoare de petrol, un pas extrem de neobișnuit, care probabil ar destabiliza piețele petrolului.

Guvernul din Abu Dhabi a dat, de asemenea, aprobarea ca ADNOC să dezvolte hidrogenul ca sursă de energie cu emisii reduse de carbon și să atribuie contracte pentru companii pentru explorarea blocurilor de petrol și gaze de pe uscat și offshore.