Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

ABSL: 55% dintre angajați vor lucra de la birou între 8-12 zile pe lună

Potrivit unui studiu realizat de Asociația Business Service Leaders în România, 55% dintre angajați vor lucra de la birou între 8-12 zile pe lună după pandemie.  
angajati cu masca

Peste 90% dintre companiile participante la studiul realizat de Asociația Business Service Leaders în România (ABSL), în perioada februarie – martie, lucrează acum în sistem telemuncă. Un procent de 95% dintre acestea  vor aborda post pandemie un sistem de muncă hibrid, în timp ce restul vor adopta un regim de muncă exclusiv de la birou.

Experiența ultimelor luni a demonstrat că atât telemunca, cât și munca de la birou în proporție de 100%, au inconveniente și nu corespund nevoilor companiilor, pe termen lung.  Echipele proaspăt angajate sunt mai greu de pregătit atunci când lucrează de acasă, iar dezvoltarea profesională pe termen mediu și lung este afectată negativ în situația în care echipa nu interacționează nemijlocit pentru perioade lungi de timp”, a declarant Cătălin Iorgulescu, reprezentant al Consiliului Director ABSL.

De asemenea, un procent de 40% dintre companiile industriei planifică întoarcerea treptată la birou, în sistem hibrid, începând din perioada iulie – august. Procentul s-ar putea ridica la 61% până la finalul anului 2021 sau din 2022. Un procent de 55% dintre angajați vor lucra de la birou între 8-12 zile pe lună după pandemie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii