Cautare
, Forbes Staff

Bani și Investiţii |
|

Abris Capital: România este o țară atractivă din punctul de vedere al investițiilor

România și Polonia sunt țările de bază pentru fondul de private equity Abris Capital Partners, a afirmat Adrian Stănculescu, Investment Director Abris Capital, adăugând că țara noastră este atractivă pentru investitori.
 aboneaza-te
Abris - Adrian Stanculescu - Investment Director-copy

Abris Capital este unul dintre cele mai importante fonduri de private equity din Europa Centrală și de Est, realizând investiții de peste 1,2 miliarde de euro în regiune.

“România și Polonia sunt țările noastre de bază. România este o țară foarte importantă pentru regiune. De departe, Polonia este cea mai mare piață din Europa Centrală și de Est, dar, față de țările din jurul nostru, România are o poziție bună. Per total, România este o țară atractivă din punctul de vedere al investițiilor”, a precizat Adrian Stănculescu.

În ultimii zece ani, Abris a investit în companii locale de dimensiuni medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare. Abris investește într-o astfel de companie între 30 și 80 de milioane de euro, achiziționând, de obicei, pachetul majoritar de acțiuni. Orizontul mediu de investiție este de aproximativ cinci ani, timp în care companiile din portofoliu primesc și consultanță în managementul strategic și operațional de la echipa de investiții a fondului. Până în prezent, Abris a realizat zeci de investiții în România și în alte țări din ECE.

“Cumpărăm pachete majoritare în companii. Investim între 30 și 80 de milioane de euro într-o companie, iar orizontul mediu al unei investiții este de aproximativ cinci ani, după care ne gândim la exit. Investim în companii antreprenoriale de dimensiuni medii care vor să treacă într-o altă etapă de dezvoltare. Suntem un fond generalist, nu avem un sector pe care ne concentrăm”, a precizat Adrian Stănculescu.

În prezent, din portofoliul local al investitorului fac parte companiile Dentotal Protect (lider pe piața furnizărilor de a consumabilelor, instrumentelor și echipamentelor stomatologice), Green Group (unul dintre cei mai importanți reciclatori din regiune), Global Technical Group (unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din țară) sau Pehart Tec (unul dintre cei mai mari producători regionali de hârtie). De asemenea, până recent, din portofoliul Abris Capital a făcut parte și Urgent Cargus, companie vândută în 2018 către Mid Europa Partners.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii