Cautare
, Contributor

Energie |
|

ABIEC: Exceptarea companiilor industriale de la plata suprataxelor pentru electricitate sprijină competitivitatea

Exceptarea companiilor industriale de la plata unei părți din suprataxele pentru electricitate sprijină competitivitatea industriei din România, poziţia sa la nivel internaţional, precum şi peste 1,5 milioane de locuri de muncă, la nivel local, susține Asociaţia Marilor Consumatori Industriali de Energie (ABIEC).
 aboneaza-te
transelectrica.jpg

Autorităţile din România au implementat o schemă de reducere a suprataxelor cu certificate verzi pentru companiile industriale, în funcţie de consumul acestora, de până la un maxim de 85%.

Această exceptare vine într-un context european mai amplu, care vizează sprijinirea industriei din Europa, fiind o recunoaştere a faptului că toate ţările din Uniunea Europeană (UE) iau măsuri pentru consolidarea propriilor industrii, inclusiv ţări dezvoltate precum Germania şi Franţa, arată ABIEC.

„Această schema de exceptare – deja implementată la nivelul Uniunii Europene – a fost chiar mai necesară pentru companiile care activează în România. Sectorul energiei regenerabile a crescut exponenţial în ultimii ani, astfel încât România a reuşit să atingă, cu şase ani înainte de termen, ţinta de 20% energie produsă din surse regenerabile. În consecinţă, schema de sprijin pentru energie regenerabilă a influenţat costurile totale cu energia, care au atins un nivel insuportabil pentru consumatorii industriali din România”, mai argumentează ABIEC

De asemenea, asociația mai susține că o creștere necontrolată a subvenţiilor pentru energia regenerabilă a condus la mărirea anualizată cu 30% a taxelor totale plătite de consumatori. O asemenea creştere ar fi exclus companiile româneşti din zona de competitivitate şi ar fi condus la reducerea activităţii industriale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii