FacebookTwitterLinkedIn

Valoarea finală a tranzacției va fi influențată de procentajul de acțiuni deținute de Garden Hill, acesta fiind în prezent de 80%, însă cu o perspectivă de creștere la 95% la momentul semnării preluării în al patrulea trimestru din 2014, a mai anunțat compania americană.

Producătorul american este prezent pe piața din Rusia de aproape patru decenii. Achiziția Veropharm va oferi companiei Abbott o linie de producție proprie în Rusia, întrucât va prelua atât unitatea existentă cât și o nouă linie, procesul de construcție al acesteia fiind în prezent coordonat de partea rusească. Se estimează că tranzacția va genera o creștere a vânzărilor companiei americane în Rusia cu 150 de milioane de dolari, în anul 2015.

Odată cu preluarea companiei din Rusia, Abbott va prelua și datoria acesteia, care se ridică la aproximativ 136 de milioane de dolari americani.

Veropharm este unul dintre cei mai mari producători de medicamente din Rusia. Compania deține unități de producție în Pokrov, Belgorod și Voronezh. Veropharm are aproximativ 2000 de angajați iar portofoliul acesteia cuprinde peste 100 de produse farmaceutice.

Cu un număr de aproximativ 70.000 de angajați, Abbott activează în peste 150 de țări și oferă un portofoliu care cuprinde atât produse pentru diagnostic, instrumente medicale, produse nutriționale dar și medicamente mature.