Cautare
, Staff

Servicii financiare |
|

A început fuziunea: Banca Transilvania intenționează să facă o conversie a creditelor în franci elvețieni pentru 3.000 de clienți ai Bancpost

Banca Transilvania, a doua bancă din sistemul bancar local, în funcție de active, a anunțat că va reveni, în cursul acestei luni, cu informații pentru clienții Bancpost, a noua bancă din sistem, care au împrumuturi în franci elvețieni.

BT a semnat acordul de achiziționare a Bancpost și a altor operațiuni auxiliare în țara noastră la finele lunii noiembrie 2017, acceptând să achite, în total, 306 milioane de euro, iar, la finele lunii martie 2018, a primit toate acordurile necesare, putând începe fuziunea.

„BT a început analiza informațiilor referitoare la cei aproximativ 3.000 de clienți Bancpost cu credite în franci elvețieni, în contextul în care a devenit proprietar al Bancpost (99,15%) în aprilie a.c. Varianta de conversie va ține cont inclusiv de evoluția cursului francului elvețian din ultimii ani, având în vedere aprecierea leului față de acesta cu aproximativ 7% în mai 2015 – martie 2018”, au precizat reprezentanții BT.

Echipe de la cele două bănci vor lucra împreună pentru găsirea soluțiilor pentru clienții Bancpost cu împrumuturi în respectivă valută.

Banca Transilvania a finalizat preluarea Bancpost, ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN. Valoarea tranzacției: 226 de milioane de euro și un credit subordonat de 80 de milioane de euro

BT a devenit proprietarul pachetului majoritar de acțiuni (99,15%) deținut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al acțiunilor deținute la ERB Retail Services IFN și ERB Leasing IFN, începând cu 3 aprilie. Odată cu finalizarea tranzacției dintre Eurobank Group și BT începe integrarea acestor entități în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii