Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

A crescut puterea telefoniei mobile în România

În 2013, numărul românilor care accesează internetul de pe mobil îl va depăși pe cel al utilizatorilor care îl accesează de pe un PC, notează blogul companiei de marketing mobil, Breeze Mobile. Penetrarea smartphone în România a ajuns la 25%, departe de media vest-europeană, dar în apropiere de media globală.

Potrivit blogului firmei Breeze Mobile, parte a grupului de comunicare Leo Burnett România, există 22,7 milioane de cartele SIM active la o populație de 19 milioane de locuitori. Dintre acestea, 9,3 milioane sunt abonamente.

Anul trecut, în România, s-au vândut 3 milioane de telefoane mobile și un milion de smartphone-uri. În fiecare lună au fost trimise în medie 1,1 miliarde de SMS-uri și peste un milion de MMS-uri.

Aproape 7 milioane de unici accesează internetul de pe telefonul mobil, iar în ultimele 12 luni numărul utilizatorilor activi de internet de pe mobil a crescut cu 60%.

Breeze Mobile estimează că în 2013 vor fi 9,5 milioane de conexiuni la internetul mobil, în timp ce conexiunile de pe PC se vor ridica la 3,4 milioane. Telefonia mobilă are o penetrare de 130% în România, conform Breeze Mobile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii