Cautare
, Staff

Media şi entertainment |
|

A 12-a cea mai mare tranzacție de M&A din istorie: AT&T a primit acordul de a achiziționa Time Warner, pentru 85 de miliarde de dolari

AT&T Inc a câștigat marți aprobarea instanței pentru a cumpăra Time Warner Inc pentru 85 de miliarde de dolari, respingând o încercare a administrației președintelui american Donald Trump de a bloca tranzacția, ceea ce poate declanșa un val de fuziuni, scrie Reuters.
12. AT&T

Fuziunea, inclusiv datoria, este cea de-a patra tranzacție de fuziuni și achiziții (mergers & aquisitions, M&A) făcută vreodată în spațiul global de telecomunicații, mass-media și divertisment, potrivit datelor Thomson Reuters.

De asemenea, ar fi cea de-a 12-a tranzacție majoră în orice sector, au mai arătat datele.

Tranzacția, care ar putea fi finalizată săptămâna viitoare, este văzută ca un punct de cotitură pentru industria mass-mediei, care a fost dată peste cap de companii precum Netflix Inc și Google Alphabet Inc., care produc conținut și îl vând direct online consumatorilor, fără a solicita un abonament scump prin cablu. Furnizorii prin cablu, prin satelit și fără fir văd cum să cumpărați companii de conținut ca o modalitate de a adăuga venituri.

AT&T a primit acordul Comisiei Europene să achiziționeze Time Warner, într-o tranzacție de 85,4 miliarde de dolari. Trump le dă emoții

La mijlocul lunii martie 2017, AT&T a obținut aprobarea din partea Comisiei Europene pentru achiziționarea cu 85,4 miliarde de dolari a Time Warner, numărul doi între operatorii wireless americani.

Trump, un detractor frecvent al Time Warner CNN și al reprezentării sale, a denunțat acordul atunci când a fost anunțat în octombrie 2016.

Judecătorul districtal american Richard Leon a găsit puține argumente pentru a susține poziția guvernului potrivit căruia acordul ar putea dăuna consumatorilor, numind o poziție „gossamer subțire” și un alt „poppycock”.

Decizia ar putea provoca o avalanșă de tranzacții în industrie, mai ales peste ocean. În prezent, mai multe tranzacții din domeniu sunt în curs de negociere, companii de televiziune cu plată fiind interesate să preia producători de filme de televiziune și de filme. De exemplu, Comcast Corp a făcut o ofertă fermă pentru a preluat unele active ale Twenty-First Century Fox.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii