Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

9 industrii care produc cei mai bogați oameni din lume

În anumite domenii de activitate, oamenii fac mai mulți bani decât în altele. În timp ce unii antreprenori s-au îmbogățit în sectorul HoReCa, alții au strâns averi considerabile din imobiliare.
 aboneaza-te
1. New York Stock Exchange shutterstock_720579289

Iată 9 cele mai profitabile industrii, în cadrul cărora oameni din întreaga lume au strâns averi de cel puțin 5 milioane de dolari.

9. Mâncare și băuturi 

Doar 3,8% dintre bogații lumii și-au făcut averea în sectorul alimentar. Spre exemplu, antreprenorul american Daniel Lubetzky, are în cont 1,2 miliarde de dolari, fiind fondatorul unei companii care vinde gustări.

8. Construcție și inginerie

Doar 3,9% dintre miliardari și-au făcut averea în domeniul construcțiilor sau al ingineriei. James Dyson este unul dintre ei. În 1986, a inventat primul aspirator fără sac din lume; după aceea, a început să livreze și alte electrocasnice, având în prezent o avere 6,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

7. Servicii și divertisment 

4,1% dintre bogații planetei au reușit să facă averi în acest sector economic. Canadianul Guy Laliberté, fost actor stradal și, ulterior, cofondator al Cirque du Soleil, a adunat în conturi 1,2 miliarde dolari, după ce a intrat în acest domeniu cu ajutorul unui grant pentru artiști în valoare de 1 milion de dolari.

6. Tehnologie

Miliardarii din tehnologie precum Bill Gates, Mark Zuckerberg și Larry Page sunt faimoși pentru averile colosale pe care le-au făcut în acest domeniu. În realitate, doar 4,7% dintre cei care au averi de peste 5 milioane de dolari le-au acumulat din tehnologie.

5. Sănătate 

Doar 4,9% dintre oamenii înstăriți, cu averi de peste 5 milioane de dolari, și-au umplut conturile în urma afacerilor în industria medicală. Cel mai bogat om din Elveția, Ernesto Bertarelli, și-a făcut averea din acțiunile deținute în cadrul companiei farmaceutice Serono, potrivit Forbes.

4. Imobiliare 

5,4% dintre cei înstăriți s-au îmbogătit din afaceri în domeniul imobiliar. Cu o avere de 7,6 miliarde de dolari, Stephen Ross este cel mai bogat dezvoltator imobiliar din America.

3. Organizații nonprofit 

Peste 7% dintre oamenii înstăriți lucrează, cu normă întreagă, pentru organizații nonprofit. Cu toate acestea, mulți dintre ei și-au făcut averea în alte domenii, cum este cazul lui Bill și al Melindei Gates.

2. Servicii pentru afaceri si pentru consumatori

Mai mult de 16% dintre oamenii bogați și-au făcut averile muncind în acest sector. David Steward a fondat World Wide Technology, o companie de servicii IT, care a generat vânzări de peste 11 miliarde de dolari și o avere personală de 3,5 miliarde de dolari, relatează Forbes.

1. Bănci și finanțe

În domeniul bancar și financiar activează mai mulți oameni înstăriți decât în orice altă industrie – 22,6% dintre miliardarii planetei și-au făcut averile în acest sector. Printre ei se numără și Jamie Dimon, CEO JPMorgan Chase.

FOTO: Profimedia/Shutterstock

Sursă: www.businessinsider.com

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii