FacebookTwitterLinkedIn

Conacul din San Francisco, pe care Cage l-a cumpărat în 2006 cu 9,4 milioane de dolari, este scos la vânzare pentru 11 milioane. De altfel, locuința, situată în nordul cartierului Russian Hill, a fost parte a colecției lui Cage pentru doar doi ani.

Dar dincolo de excentricitățile starului de la Hollywood, casa cu patru etaje de pe Francisco Street poartă în spate o istorie de mai bine de o sută de ani. A fost construită în stil Tudor, în anul 1914, pentru sculptorul de origine armeană Haig Patigian. Acesta a realizat statuia lui John Pershing din parcul Golden Gate. De asemenea, Patigian a lucrat la panourile decorative de pe fațada casei, lungă de aproape 20 de metri.

Casa este o bijuterie din punct de vedere arhitectural și păstrează multe dintre detaliile originale: impresionanta intrare gotică – o arcadă de piatră ce susține o poartă din fier forjat, vitralii și lambriu din lemn sculptat sau pictat, cu elemente în stil gotic.

Casa se întinde pe o suprafață de aproape 600 de metri pătrați și adăpostește o bibliotecă elegantă cu șemineu, șase dormitoare, șase băi, o scară interioară impunătoare, sală de mese, cameră de zi cu vedere spre Golful San Francisco, împodobită cu două candelabre elegante și cu un șemineu generos, o bucătărie amplă, în care se poate lua masa, cu deschidere către Insula Alcatraz, cramă, sală de gimnastică, o curte cu vegetație luxuriantă și două garaje cu acces din interior. Într-un singur cuvânt, rai! Iar asta fără să mai punem la socoteală că poți avea în fața ochilor un peisaj diferit din fiecare colț al conacului. În ordine, acesta are vedere către Insula Alcatraz, Golful San Francisco, Piața Ghirardelli, City of Sausalito, Vârful Tamalpais, Peninsula Tiburon, insulele Belvedere și Angel. Și lista nu se oprește aici.

Cu siguranță, Nicolas Cage nu s-a orientat prost. Oricum, nu ar locui oriunde și, după câte se poate observa, alege case cu istorie.