Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

800 milioane de euro – sprijin european pentru companiile românești afectate de pandemie

Comisia Europeană vine în sprijinul companiilor românești afectate de efectele pandemiei de coronavirus.
shutterstock_739593424

În acest sens, oficialii europeni au aprobat o schemă în valoarea de patru miliarde de lei (aproximativ 800 milioane de euro), se arată într-un comunicat de presă al Executivului comunitar, transmite Agerpres.

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. În cadrul acestui sistem, sprijinul public va lua forma unor împrumuturi subvenţionate şi a unor garanţii de stat pentru împrumuturi.

Sistemul va fi deschis întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) cu o cifră de afaceri care a depăşit 20 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro) în 2019, precum şi întreprinderilor mari. Măsurile vizează îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru aceste întreprinderi, ceea ce le va permite să îşi continue activităţile în timpul pandemiei de coronavirus şi după aceasta.
Măsurile vor fi gestionate de către ramura de dezvoltare a Băncii de Export Import a României, EximBank, care va acţiona în numele statului român şi total independent de activităţile comerciale ale Eximbank.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii